Weer ontslagen CMG

Topman Van Grieken: 'Het zijn individuele gevallen'

De Brits-Nederlandse automatiseerder CMG ontslaat bij zijn vestiging in Amstelveen vijftien werknemers. Opmerkelijk genoeg ziet het bedrijf daarbij af van het toepassen van de ontslagregels voor uitzendkrachten.

Volgens directeur Rob van Grieken gaat het om individuele gevallen. Vakbond CNV stelt dat het bedrijf een collectief ontslag probeert te omzeilen. De detacheerder vraagt de kantonrechter om een ontslagvergunning voor vijftien programmeurs werkzaam bij het kantoor in Amstelveen. De betreffende CMG'ers kregen eind september in individuele gesprekken hun ontslag aangezegd.
Rob van Grieken, lid van de Raad van Bestuur, stelt dat het niet gaat om een collectief ontslag omdat de vijftien niet ontslagen worden om bedrijfseconomische redenen. "Het gaat niet om een collectieve groep, maar om ontslag zoals dat normaal bij alle andere bedrijven plaatsvindt." Zitten er onder de vijftien bankzitters? "Absoluut niet. Niet alleen."
CNV stelt dat het wel een collectief ontslag betreft, al moet de bond enige kunstgrepen uithalen om tot die conclusie te komen. Volgens CNV-onderhandelaar Siegbert van der Velde heeft het bedrijf de afgelopen drie maanden bij het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) in totaal meer dan twintig ontslagaanvragen ingediend. Bij de vestiging in Hoofddorp staan zeven medewerkers op straat. Als in drie maanden tijd twintig of meer medewerkers ontslagen worden, is sprake van een collectief ontslag, stelt Van der Velde. "De wet heeft deze ontsnappingsroute via het individuele ontslag express dichtgetimmerd."
Wout Koppers, directeur van CMG Nederland, verzekerde begin deze maand alle medewerkers per brief dat er naast de reorganisatie in Noord-Nederland geen "plannen zijn voor collectieve ontslagen".

 
Gijs Hillenius

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-10-18T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.