Werklozen omgeschoold tot software-engineer

ENSCHEDE - De Hogeschool Enschede is in samenwerking met de Regionale Arbeidsvoorziening Overijssel een hbo-opleiding Software engineering gestart voor twintig werkloze hoger opgeleiden.

Uit de kaartenbakken van de Arbeidsvoorziening Overijssel, waarin de gegevens zitten van zesduizend hoger opgeleiden, zijn uiteindelijk twintig werklozen geselecteerd. Door een hoog studietempo, een verdichting van de lesstof en door maximaal gebruik te maken van vrijstellingsmogelijkheden, kunnen de deelnemers een volledige opleiding Software engineering volgen. Zij doen dat met behoud van uitkering. De studie wordt volgend jaar afgesloten met een stage gedurende een half jaar. Om examen te kunnen doen, zullen zij zich dan moeten inschrijven als student. De ww-uitkering vervalt dan. H. van Leeuwen, hoofd onderwijs Instituut Informatie- en Communicatietechnologie, hoopt en verwacht dat de studenten stage kunnen lopen bij bedrijven die hen een vaste baan in het vooruitzicht stellen. Hij heeft daarin alle vertrouwen. "Onderzoek onder afgestudeerde softwaredeskundigen leert dat 99 procent van hen binnen een maand na het behalen van het diploma een werkkring hebben gevonden. De behoefte is in deze regio vele malen groter dan het aantal mensen dat de opleiding aflevert. Per jaar studeren bij ons zestig software-engineers af, terwijl de markt er zeker tot het jaar 2000 duizenden kan opnemen. Het project om werklozen deze opleiding aan te bieden, is dan ook mede gestart op verzoek van het bedrijfsleven", aldus Van Leeuwen die voor het initiatief 300.000 gulden subsidie heeft gekregen van het Europees Sociaal Fonds. CZ

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-10-11T00:00:00.000Z Cok de Zwart
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.