'Vastgelopen IT'er krijgt steun 4U'

Opleidingsinstituut 4U Group gaat op een zijspoor gerangeerde IT'ers ondersteunen in hun loopbaan. Met het IT Carrière Plan krijgen ze niet alleen een opleiding op maat, maar ook hulp bij sollicitaties en verdere carrièreplanning.

Volgens 4U hebben organisaties de mond vol van loopbaanbegeleiding maar laat de praktijk te wensen over. Gedane beloften over te volgen opleidingen worden geregeld gebroken. Geen geld en gebrek aan tijd zijn de belangrijkste argumenten. Met als gevolg dat certificaten verlopen en werknemers ongeschikt worden voor de arbeidsmarkt.
Het cursusinstituut richt zich op mensen met enige werkervaring in of tenminste affiniteit met IT. Het kan gaan om boekhouders die systeembeheer er naast doen of veertigplussers in de logistiek die eens wat anders willen.
Belangstellenden leggen een toelatingstest af waarbij gekeken wordt naar hun CV. Aan de hand daarvan volgt een gesprek met een van de carrière-planners van 4U. Samen bepalen zij welke opleidingen het best aansluiten bij ervaring en wensen van de kandidaat. Als het behaald is, wordt de deelnemer geholpen met solliciteren.
Het snel groeiende cursusinstituut, dat zich tevens toelegt op detachering, wil de vijver waaruit ondernemingen personeel vissen aanzienlijk vergroten. De opleidingen worden voorgefinancierd door ondermeer de Rabobank. Die denkt haar investering wel terug te verdienen. Het aantal vacatures in de IT is zo groot dat een opleiding vrijwel automatisch een (dik betaalde) baan betekent. Eventueel kan 4U geslaagde deelnemers in de eigen detacheringsactiviteiten inzetten. Het instituut hoopt voor het eind van dit jaar tenminste vijftig kandidaten te begeleiden. SJ

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-10T00:00:00.000Z Stan de Jong
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.