Geruisloze wisseling van de wacht bij Lotus Nederland

Weer Nederlandse IT-topman naar startende bedrijf in de nieuwe economie

Coks Stoffer, algemeen directeur van Lotus Development Nederland, is onverwacht per 1 oktober opgestapt. Aan zijn vertrek is geen ruchtbaarheid gegeven. Stoffer heeft gekozen voor Internet-start up Your News. Intern is al een opvolger benoemd, die echter geen tijd heeft gehad zich gedegen voor te bereiden op zijn nieuwe taak.

Als laatste in een reeks Nederlandse IT-topmanagers verlaat Stoffer de vertrouwde omgeving van een gevestigd bedrijf om een startend Internetbedrijf op te bouwen (zie pagina 1). Met succes is ceo Jan van Ottele, de 27-jarige ondernemer die Your News heeft opgericht, erin geslaagd een aantal ervaren managers aan te trekken.
Naast Coks Stoffer zit ook Stans Schumacher, afkomstig van KPN Telecom, in de directie. Your News presenteert zich als zogenoemde content syndicator, wat inhoudt dat het bedrijf digitale 'content' in licentie krijgt. Die wordt weer verkocht aan afnemers zoals uitbaters van websites.

Uitbreiding

Stoffer krijgt bij Your News de verantwoordelijk voor de Europese uitbreiding. Naast Nederland gaat het bedrijf ook de Engelse en Scandinavische markt bedienen. Stoffer: "Bij Tandem heb ik een Europese functie gehad, ik ken die markt." De reden dat hij bij een onbekende start up aan de slag is gegaan, is volgens hem tweeledig. Ten eerste ziet hij voor het nieuwe bedrijf een aantrekkelijk groeipercentage weggelegd: "We groeien met factoren van 50 procent per maand." De tweede reden is dat Your News volgens hem, ondanks de status van start up, al over ervaren mensen beschikt. "Die twee factoren zijn voor mij erg belangrijk geweest."

Onverwacht

De opvolger van Coks Stoffer is gevonden in de eigen gelederen. Per 1 oktober is Harrie van der Velden benoemd tot algemeen directeur. Hij is in de loop van dit jaar in dienst getreden bij Lotus als manager professional services. Hij was daarmee verantwoordelijk voor de dienstverlening op het gebied van consulting, educatie en sport. Voor zijn komst naar Lotus vervulde hij dezelfde functie bij softwareleverancier Sybase.
Voor Lotus Nederland kwam het aftreden van Stoffer volgens een medewerker wel onverwacht. Harrie van der Velden is weliswaar direct aan de slag gegaan als nieuwe directeur Lotus Nederland, hij heeft weinig tijd gehad om zich op zijn nieuwe functie voor te bereiden. Hij kan daarom nog niets zeggen over de koers die hij als nieuwe topman wil varen. "Later" wil hij graag over zijn plannen praten.
De ex-directeur kijkt met tevredenheid terug op zijn tijd bij Lotus. "Nederland staat op de kaart, we zijn in Europa met een hardwerkend team het vierde land geworden. Ik heb het gevoel dat ik een goed huisvader ben geweest." Hij verwacht in de toekomst nog met Lotus te werken. "Ik zie voor Your News goede mogelijkheden om partnerships aan te gaan met bedrijven als Microsoft, Lotus, IBM en Sun."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-13T00:00:00.000Z Marco van der Hoeven
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.