Internet nog steeds geen vacaturebank

Personeel werven via het Internet staat nog in de kinderschoenen. Dat was de belangrijkste conclusie van het seminar 'Banen op het Internet' tijdens de beurs Internet in Business die plaatsvond in de Rai.

Er zijn weliswaar zo'n kleine tweehonderd recruitment-sites in Nederland, maar er zit behoorlijk wat kaf onder het koren, vertelde Willem Körnmann, accountmanager van Intermediair Online. Zo hebben louche ondernemingen door te schermen met een 'online' verbinding met Intermediairs advertentie-site tientallen adverteerders opgelicht. "Elke nitwit met een modem kan immers bij ons online komen."
Volgens Körnmann moeten bedrijven die via Internet willen adverteren letten op de inhoud van de vacatures, de marketingondersteuning en of de site makkelijk te vinden is met diverse search-engines. De manager zei dat er nog weinig expertise is die exact kan aangeven hoe vaak sites bezocht worden.
Uitzendbureau Tempoteam ondervond, door schade en schande wijs geworden, dat Internet geen toverwoord is voor het rekruteren van arbeidskrachten. De onderneming stelde zichzelf het ambitieuze doel alle 10.000 vacatures die wekelijks geplaatst worden op een homepage te zetten. De resultaten vielen zwaar tegen, vertelde een manager. Er kwamen te veel onbruikbare reacties, goede kandidaten reageerden te laat en de logistiek liet te wensen over. Het plaatsen van een vacature op het Web kostte Tempoteam gemiddeld 30 à 35 minuten bewerktijd. "Dat betekende in uiterste consequentie bijna een verdubbeling van de staf op het hoofdbureau." SJ

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-10T00:00:00.000Z Stan de Jong
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.