IBM gaat strijd aan met vergrijzing

De babyboomers lopen tegen de 65 jaar, met als gevolg dat veel bedrijven oudere werknemers in dienst hebben. IBM biedt een oplossing om deze vergrijzingsproblematiek het hoofd te bieden.

IBM gaat bedrijven helpen om de vergrijzing binnen het bedrijf aan te pakken. De fabrikant biedt nieuwe consultancydiensten, zoals diagnosetools waarmee bedrijven binnen korte tijd inzicht krijgen in hun personeelsbestand.
Een groot deel van de werknemers in de geïndustrialiseerde landen is ouder dan 45 jaar. Verwacht wordt dat het aantal werknemers dat ouder dan 55 jaar is de volgende tien jaar verdubbelt. Het Center for Strategic and International Studies schat dat er tegen 2020 in de VS een tekort is van 17 miljoen actieve werknemers. In China is er dan een tekort van 10 miljoen actieve werknemers, in Japan 9 miljoen en in Rusland zijn er dan 6 miljoen actieve werknemers te weinig.
Volgens IBM dreigen ondernemingen zo belangrijke vaardigheden en kennis te verliezen. De consultancydiensten moeten bedrijven het hoofd laten bieden aan demografische wijzigingen. Een heel team, onder andere bestaande uit cultuurantropologen en andere sociale wetenschappers, analyseert welke vaardigheden binnen welk tijdsbestek verloren zullen gaan en stellen een actieplan op.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-10-14T00:00:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.