IT niet populair bij economiestudent

Ondanks verwoede pogingen van de IT om hoog opgeleid personeel te lokken, is de automatiseringsbranche niet populair bij economiestudenten. Dit blijkt uit een onderzoek naar het imago van bedrijven door Aiesec, de landelijke organisatie van economiestudenten.

Ruim achthonderd studenten werd gevraagd hun favoriete sector, functie en bedrijven te noemen. Goed uit de bus komen adviesbureaus, producenten van consumentengoederen en het bank- en verzekeringswezen. Automatiseringsdiensten worden slechts door 13 procent van de studenten als favoriete bedrijfstak genoemd. Vorig jaar zei nog 16 procent een voorkeur voor werken in de IT te hebben.
Uit een groep van 96 bedrijven kozen studenten adviesbureau McKinsey als hèt bedrijf om te solliciteren. Zij keken naar aspecten als doorgroeimogelijkheden, werksfeer, opleidingen en salaris. Opvallend is dat naast Fokker en de NS ook Cap Gemini tot de vijf minst aansprekende ondernemingen behoort. Wat onbekendheid betreft, steekt RCC de kroon. Liefst 42 procent van de ondervraagden kent het automatiseringsbedrijf niet.
Overigens staan de uitkomsten lijnrecht tegenover het Nipo-onderzoek 'Image bedrijven als werkgever 1997.' Daaruit komt juist naar voren dat studenten automatiseringsbedrijven het meest waarderen als toekomstige werkgevers. SJ

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-03T00:00:00.000Z Stan de Jong
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.