'Bonden winnen CMG-zaak'

De kans is groot dat het CWI de hoger beroepszaak op 25 oktober inzake het ontslag van 118 CMG-werknemers gaat verliezen.

Advocaat arbeidszaken Chris Nekeman van het Amsterdamse advocatenkantoor Kennedy Van der Laan acht het 'aannemelijk' dat het vonnis van de president van de rechtbank gaat sneuvelen en de bonden daarmee in het gelijk gesteld worden.
In een juridische bijdrage op pagina 17 van deze Computable kan Nekeman "zich niet aan de indruk onttrekken dat CMG van twee walletjes probeert te eten". Het bedrijf heeft volgens hem nooit de intentie gehad om de uitzendregels van toepassing te verklaren op zijn medewerkers.
"Medewerkers werden weggekocht bij andere bedrijven en kregen veelal gelijk een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd aangeboden", aldus Nekeman. Bovendien is het twijfelachtig of CMG werkelijk geen toezicht en leiding gaf aan zijn medewerkers bij de klant, een tweede overweging in het gewraakte vonnis.
De uitkomst van het spoedappèl is van groot belang voor de rechtspositie van gedetacheerden in de ict-branche en daarbuiten.
 
Redactie

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-10-04T00:00:00.000Z Redactie
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.