Informatica in trek bij scholieren

Afgelopen week is in 80.000-voud de informatica voorlichtingskrant verspreid onder middelbare scholieren. De krant, een initiatief van de gezamenlijke informaticaopleidingen in het HBO en de universiteiten, wil scholieren stimuleren te kiezen voor een IT-opleiding in 2001.

Eind augustus hadden zich voor het studiejaar 2000 dat juist is begonnen 4510 studenten bij een van de 28 informaticaopleidingen ingeschreven. Dat is een toename van 16 procent ten opzichte van 1999. Aan de universiteiten meldden zich 1600 studenten voor dit vakgebied, een groei van 18 procent. De cijfers zijn afkomstig van het Centraal Bureau Aanmelding en Plaatsing.
Opgesplitst naar opleidingstype blijken de meeste studenten te kiezen voor de hogere informatica opleiding (2600). 1100 scholieren schreven zich in voor Bedrijfsinformatica (BI).
In het wetenschappelijk onderwijs nam de belangstelling dit studiejaar voor de opleiding informatica aan de Technische Universiteiten met vier procent af. Informatica aan een algemene universiteit trok 8 procent meer belangstellenden. De sterkste groei zit in de groep overige wetenschappelijke informaticaopleidingen. Hiervoor schreven zich 46 procent meer studenten in. Het betreft hier de verschillende informatica-achtige opleidingen die de universiteiten de laatste jaren in het leven riepen.  MP

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-06T00:00:00.000Z Mark Plekker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.