FNV presenteert privacy-protocol

FNV Bondgenoten heeft vandaag een protocol gepresenteerd over de bescherming van de privacy van werknemers bij Internet- en e-mailgebruik tijdens werktijd.

De vakbond vindt dat de werkgever geen structurele controle mag uitvoeren op de activiteiten van het personeel op Internet. Dit is alleen toegestaan onder 'zwaarwichtige omstandigheden', die verder niet omschreven worden. Werknemers kunnen in de tijd van de baas privé-mailtjes versturen of even over het net surfen, mits dit niet schadelijk is voor hun werkzaamheden. Het is uiteraard niet toegestaan dreigende, seksueel intimiderende of racistische teksten te versturen.
Met dit protocol krijgen de ondernemingsraden een hulpmiddel in handen, dat ze kunnen gebruiken tijdens de onderhandelingen over privacy-afspraken. De vakbond stelt vast dat steeds meer bedrijven dit soort gedragsregels over Internet- en e-mailgebruik invoeren. Tot nu toe krijgt de bescherming van de privacy van de werknemers hierbij te weinig aandacht. Met dit voorbeeld kunnen de betrokkenen volgens de bond een balans vinden tussen de belangen van de werkgevers en de protectie van de werknemers.  MC

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-10-08T00:00:00.000Z Michiel Couzy
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.