IT'er die van buitenlucht houdt kan naar Canada

Avontuurlijke en natuurminnende IT'ers kunnen zo aan de slag in Canada. Het Amsterdamse ODG Recruitment International hoopt binnenkort enkele honderden IT'ers te werven voor tijdelijk en langdurig werk in Canada. Volgens het wervingsbureau is het verkrijgen van een visum geen probleem.

Net als de hele Westerse wereld kampt Canada met een tekort aan IT-specialisten. Vooral in de bloeiende regio Ontario. De werkgelegenheid groeit hier sterk: er zijn sinds februari 118.000 banen bijgekomen. Met name computer- en service-bedrijven hebben moeite voldoende mensen te vinden. Het gaat bijvoorbeeld om Sap-consultants, systeemontwerpers met Unix-ervaring, netwerkmanagers en software-trainers.
Als iemand deze schaarse vaardigheden bezit doet de immigratiedienst niet moeilijk, zegt Grant King, directeur van ODG. Canada is nog steeds immigratieland bij uitstek. Er komen jaarlijks 220.000 gelukzoekers (bijna 1 procent van de bevolking) het land binnen, waaronder 1000 Nederlanders. Het betreft met name drie categorieën. Nederlanders met familiebanden in Canada, boeren, en werknemers met specifieke technische vaardigheden. Onder die laatsten zitten weer relatief veel IT'ers. De Nederlandse gemeenschap telt meer dan een kwart miljoen mensen. Zij behoort tot de succesvolste groep immigranten.

Salarisniveau

Maar waarom zou een IT'er in godsnaam naar Canada gaan? De arbeidsmarkt is hier zo krap dat je overal waar je wilt aan de slag kunt. Anders dan bedrijven beweren, lijken de salarissen ook behoorlijk te stijgen. Grant beseft dit terdege. Gouden bergen kan hij niet beloven. De salariëring voor een ervaren IT'er ligt in Canada ongeveer op het niveau van Nederland.
"Maar Canada is geen Nigeria. We denken IT'ers te trekken die de Amerikaanse levensstijl aantrekkelijk vinden. Grote huizen, mooie ongerepte natuur, mogelijkheid tot buitensporten. Voor IT'ers met outdoor-mentaliteit heeft het veel te bieden." Canada is bovendien, anders dan de VS, een behoorlijk ontwikkelde verzorgingsstaat, benadrukt King. Op 14 oktober kunnen belangstellenden bij ODG een seminar volgen waarin ze nog meer over het land kunnen horen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-09-26T00:00:00.000Z Stan de Jong
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.