Detacheerder belooft nieuwkomers een miljoen

De verzameling personeelslokkertjes in de automatisering is uitgebreid met weer een nieuwe variant.

Het IT-detacheringsbureau Evergreen uit Zwaagdijk werft mensen met een constructie die elke medewerker miljonair moet maken. Elke nieuwe medewerker krijgt een eigen bosperceel in Nederland, dat volgens schattingen in de loop van twintig jaar een houtopbrengst oplevert van minimaal één miljoen gulden. Evergreen draagt zorg voor de investeringen en exploitatie. Het project is fiscaal onbelast.

Geen garantie

"We kunnen natuurlijk geen miljoen garanderen", licht commercieel directeur Jeroen de Vries van Evergreen toe. "Maar het bedrag is berekend met de cijfers van de afgelopen twintig jaar. Zelfs al zou de opbrengst iets tegenvallen, dan nog krijgen de mensen een extraatje van zeven à acht ton. Verlies zullen ze nooit lijden." Om in aanmerking te komen voor het geld, hoeven de nieuwkomers geen twintig jaar in dienst te blijven. "Voor elk jaar dat ze bij ons werken, krijgen ze vijf procent van de uiteindelijke opbrengst van het perceel. Dit bedrag keren we over twintig jaar uit."
Evergreen heeft momenteel vijftien mensen in dienst en hoopt door de actie binnenkort vijftig tot honderd nieuwe werknemers aan te trekken. De Vries verwacht dat branchegenoten kritiek zullen hebben op de campagne. Dat laat hem koud. "Het is toch ons goed recht uit te stralen dat we graag mensen erbij willen."  MC
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-09-18T00:00:00.000Z Michiel Couzy