Ondernemingsraden Compaq en HP weren bonden

De ondernemingsraden van HP en Compaq willen op eigen houtje onderhandelen met de - reeds samengevoegde - directie over het sociaal plan voor de ongeveer 325 medewerkers die ontslag wacht. De vakbonden mogen adviseren, maar de raden willen zelf een akkoord met de directie sluiten.

Er ligt al een voorstel voor een sociaal plan. "Dat is gebaseerd op het 'Werk naar werk'-plan voor de overname van Digital door Compaq. De ondernemingsraad en de vakbonden hebben dat sociaal plan toen goedgekeurd." DEC is begin 1998 in handen van Compaq gekomen. Indien directie en raden er samen uit komen, zou volgens Compaq-woordvoerster Jolanda Peek de toegevoegde waarde van de bonden te verwaarlozen zijn.

Teleurstellend

Vakbond De Unie spreekt van een teleurstellend overleg met de beide ondernemingsraden. De or'en en de bonden hebben deze week overlegd over de gevolgen van de Compaq-overname door HP, waaronder het schrappen van ongeveer 325 arbeidsplaatsen bij de Nederlandse kantoren.
HP's or-voorzitter Holger Nieuwenhuizen wil nu geen commentaar geven. Hij zegt eerst te moeten overleggen met zijn Compaq-tegenhanger. Die or-voorzitter, Jaap Gouw, zegt dat er overleg is tussen raden en directie op gelijkwaardige basis.
Peek benadrukt niet op de stoel van de or-voorzitters te willen zitten, maar zegt dat raden en directie een goed en constructief gesprek voeren. Zij stelt dat er geen hobbels zijn en er dus geen aanleiding is om de bonden erbij te halen.
 
Jasper Bakker

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-20T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.