Keurmerk ict-bedrijven onderwijs

Stichting Ict op School en branchevereniging Nederland-ict ronden deze maand het keurmerk af voor ict-bedrijven die in het onderwijs werken. Vorig jaar zomer startten de twee het initiatief.

"Bij scholen is relatief minder kennis aanwezig over ict dan in andere sectoren. Het keurmerk geeft scholen meer zicht op ict-bedrijven en verbetert de communicatie tussen school en dienstverlener", legt Bernd Taselaar uit. Hij is namens Nederland-ict betrokken bij de onderhandelingen met de stichting Ict op School. Deze week kwam er ook een kwaliteitsregeling voor isp's die scholen willen bedienen.
Een belangrijk onderhandelingspunt van Nederland-ict was beperking van de administratieve lasten voor ict-bedrijven. Volgens Taselaar kunnen ict-bedrijven die menen aan de in het keurmerk gestelde voorwaarden te voldoen, zichzelf dit label opplakken. Als een school een geschil krijgt met een ict-bedrijf dat het keurmerk voert, wordt het ict-bedrijf op deze voorwaarden gecontroleerd. Ook is er een arbitrageregeling via de stichting geschillenoplossing automatisering. < BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-09-12T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.