Brunel koerst verder met Unique

Detacheerder Brunel International en uitzendbureau Unique willen fuseren. Het nieuwe bedrijf, dat nu nog onder de werknaam NewCo door het leven gaat, zal zich bezighouden met detachering, consultancy, projecten, uitzending, werving en selectie, opleidingen en call centers. Beide bedrijven bewegen zich onder meer op de markt voor technisch personeel, inclusief IT-medewerkers.

Door de samensmelting verwachten Brunel en Unique zich sterker te kunnen profileren in een aantal niches, waaronder de IT-markt. Ook zien beide bedrijven door het samengaan versnelde groeimogelijkheden in het buitenland. Nu al werken de twee vanuit 18 vestigingen intensief samen in Duitsland. Brunel heeft hier een joint venture met automobielfabrikant Daimler/Chrysler om technisch personeel te leveren. Ook denken de directies jaarlijks 10 tot 15 miljoen gulden te kunnen besparen door de integratie van de facilitaire diensten, zoals administratie, automatisering, huisvesting en centrale inkoop.
De nieuwe combinatie heeft een omzet van 1,3 miljard en een winst van 87,8 miljoen gulden, op basis van cijfers van 1998. Er werken ruim 2000 vaste medewerkers en bijna 17.000 directe medewerkers (consultants, gedetacheerden, uitzendkrachten en dergelijke). Zo'n tweederde van het personeel is van Unique afkomstig.
De nieuw op te richten vennootschap Newco zal een openbaar bod doen op alle uitstaande aandelen Brunel en Unique. Uiteindelijk zullen de aandeelhouders Brunel een belang van 45,5 procent krijgen en die van Unique 54,4 procent. Voor de aandelen Newco zal een notering op de Amsterdamse effectenbeurs worden aangevraagd. Er wordt nog nagedacht over een definitieve naam.
Unique is actief in uitzending, detachering en opleidingen, met de merknamen Unique, Short Track, Dynamiek, Polec, Technicum, Multiplan, IT Business Group, Capacity en Luzac. Het bedrijf heeft ongeveer 250 vestigingen in Nederland en België. Rond 60 procent van de omzet is afkomstig uit het uitzendwerk voor het midden- en kleinbedrijf. Zo'n veertig procent komt uit nichemarkten, zoals IT, engineering en marketing & verkoop. Volgens financieel directeur Icke van Unique is Brunel, in vergelijking met zijn bedrijf, meer allround.
Brunel is onledig met detachering, consultancy, projecten en werving en selectie en kent als merknamen Brunel IT, Brunel Engineering, Brunel Energy, Multec, Euromatch en Brandstaff. Het bedrijf levert zowel IT- en engineering-personeel, als bijvoorbeeld financiële specialisten. Brunel heeft ruim honderd vestigingen in Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk en Australië, en in Azië.  RS

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-09-17T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.