Actie CMG tegen personeelsverloop

CMG zal binnenkort enkele regionale vestigingen openen. De automatiseerder hoopt op deze manier het hoge personeelsverloop in te dammen.

Dit zei bestuursvoorzitter Cor Stutterheim vorige week tijdens de bekendmaking van de halfjaarcijfers. Het personeelsverloop is toegenomen tot 15,3 procent. Volgens een woordvoerster wijkt CMG hiermee niet af van de algemene trend in de automatiseringsbranche, waar het verloop van werknemers stijgt. Veel medewerkers starten een eigen onderneming. Ook ontvangen automatiseerders regelmatig aanbiedingen van concurrerende werkgevers, die hen vaak astronomische salarissen aanbieden.

Potentieel

Het IT-bedrijf heeft al regionale vestigingen in Groningen, Maastricht en Arnhem. CMG hoopt binnenkort uit te breiden met vestigingen in Almere, Woerden, Alkmaar en Enschede. De automatiseerders kunnen dan dichter bij hun woonplaats werken en hoeven niet meer naar de Randstad te reizen. Op deze manier denkt CMG een aantrekkelijker werkgever te zijn voor deze mensen. "Het verhoogt de kansen om binnen het arbeidspotentieel in deze plaatsen te werven. Het reisprobleem is door de lokale vestigingen grotendeels opgelost", aldus de woordvoerster.
Het personeelsbestand van CMG neemt overigens flink toe. Het softwarehuis telde eind juni 5725 medewerkers. Een jaar eerder werkten 4202 mensen en rond de jaarwisseling waren dit er 4945.  MC
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-09-11T00:00:00.000Z Michiel Couzy