Overlevingsgids voor de ict-manager

Wilt u in één dag leren wat een ict-manager moet weten om zich staande te houden? Dat kan met het boek 'The Power of it' van Jan De Sutter. In de reguliere boekhandel is het echter niet verkrijgbaar, wel als pdf op De Sutters eigen website.

Het boek kreeg de ondertitel 'Survival guide for the cio' mee, en dat is het ook. Het boek is bijzonder breed en gaat echt niet alleen over computers. 'The Power of it' bewijst dat ict veel breder geworden is dan louter het technische aspect.
Het stuk over techniek maakt dan ook maar een klein onderdeel uit van het 400 pagina's tellende werk. Het bestrijkt acht verschillende domeinen: infrastructuur, informatiesystemen, processen, de organisatie, projecten, 'business alignment', financiën en 'human resources'. Elk van deze domeinen wordt uitputtend behandeld en ieder hoofdstuk bulkt van de goede raad en adviezen. De uitleg is telkens glashelder en grafieken en schema's maken alles nog duidelijker.
De Sutter put voor het boek uit zijn jarenlange ervaring als ict-manager. In 2000 werd hij voor zijn werk bij het Vlaams Fonds voor Sociale Integratie van Personen met een Handicap nog bekroond als Data News ict-manager van het jaar.
'The Power of it' is niet meteen een boek dat je in een ruk uitleest, daarvoor is het net iets te droog geschreven (al zijn de cartoons van Ted Goff wel leuk), maar het is wel een handige referentiegids om in de buurt te hebben. Hoewel hij bijzonder nuchter is over de rol van ict in het bedrijfsleven, waagt De Sutter zich in zijn conclusie toch aan een optimistische stelling over de toekomst van ict. Hij schrijft dat de penetratie ervan in de ontwikkelde landen momenteel vergelijkbaar is met de penetratie van elektriciteit in Amerika in de jaren 1920. "Beeld je de gevolgen in van een grotere penetratie van it in alle sectoren van de economie in de wereld, en je krijgt een idee van de veranderingen waartoe it in de toekomst zal leiden." Informatie en kennis worden de belangrijkste grondstoffen voor het informatietijdperk.
Wie na het lezen van dit boek nog gaten in zijn kennis vindt, wordt verder geholpen door de boeken die De Sutter nog aanraadt, evenals tal van websites. Het boek sluit af met een uitgebreide verklarende woordenlijst.
Aardig detail: het boek leverde Jan De Sutter een uitnodiging op om voor IIR Dubai een vijfdaagse training te geven over strategisch it-beheer.< BR> 
http://www.the-power-of-it.com
Prijs: 24,99 dollar.


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-09-12T00:00:00.000Z José Delameilleure
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.