Bonden en arbeidsbureau kiften over CMG

'Fouten in ontslagaanvragen'

CNV en CWI vliegen elkaar in de haren over het ontslag van 109 CMG'ers. Volgens de vakbond raffelt CWI de ontslagvergunningen af. Het arbeidsbureau op zijn beurt vindt dat de vakbond zichzelf tegenspreekt.

De eerste vijftig ontslagbeslissingen die het CWI afgelopen week naar CMG zond, bevatten volgens CNV-onderhandelaar Siegbert van der Velde veel fouten. Ict'ers zijn met elkaar verward: sommigen lezen dat ze heel andere projecten gedaan hebben dan in het echt, en anderen zijn volgens CWI gedetacheerd geweest terwijl ze in werkelijkheid op kantoor zaten.
Fouten in de ontslagvergunningen kunnen nauwelijks hersteld worden. CWI-woordvoerder Harald van der Crommert: "In principe heeft de werkgever toestemming voor ontslag. Als een beslissing bestemd is voor de buurman, dan proberen we dat te herstellen. "Wel kan bij de kantonrechter beroep worden ingesteld tegen CMG, als dat de vergunning van het CWI gebruikt.

Adviescommissie

Op zijn beurt stelt Van der Crommert dat de vakbond zichzelf tegenspreekt. Een CNV-collega, lid van de ontslagadviescommissie, is volgens Van der Crommert akkoord gegaan met het toepassen van de uitzend-ontslagregels. Tegelijkertijd probeert de CNV via de rechter te voorkomen dat het CWI die regels in dit geval toepast.
Van der Velde: "Niet erg netjes dat het CWI dit zo naar buiten brengt. Ten eerste is de CNV'er op persoonlijke titel benoemd. Het is dus niet de bedoeling dat wij vooraf op zo'n commissielid inpraten. In die commissie heeft het CWI ten onrechte gesuggereerd dat de rechter het toepassen van de uitzendregels had goedgekeurd."
Mogelijk vertraagt een juridische procedure de resterende uitspraken: rond 19 september hoort de rechter opnieuw bezwaren en argumenten van CNV, CWI en CMG. CNV wil dat de rechter het CWI alsnog verbiedt de ontslagregels voor uitzendkrachten toe te passen.
 
Gijs Hillenius

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-13T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.