Eerste ontslagen CMG

Beslissing over resterende 59 werknemers volgende week verwacht

Circa 75 procent van de eerste vijftig ontslagaanvragen voor medewerkers van CMG zijn de afgelopen week bekrachtigd door het arbeidsbureau CWI. CMG weet nog niet wat het gaat doen met de ict'ers wier ontslag is afgewezen.

CMG wil in Noord-Nederland 101 ict'ers en acht administratieve krachten ontslaan. De eerste vijftig hiervan kregen de afgelopen dagen per motorkoerier hun ontslagbrief van CMG, zo meldt Siegbert van der Velde, onderhandelaar voor vakbond CNV. Volgens hem zitten de beslissingen vol fouten. "Er klopt niets van, het is werkelijk heel wonderlijk." Van der Velde vermoedt dat de ambtenaren van het CWI, gepikeerd door alle kritiek, zich snel van de zaak hebben afgemaakt.
CWI-woordvoerder Harald van der Crommert wijst die beschuldiging van de hand. "Het CNV heeft belang bij emotionele uitspraken. Van der Velde heeft eerder dingen gezegd die niet waar zijn."
Ook Menzo de Muinck Keizer, marketing directeur van CMG, trekt woorden van Van der Velde in twijfel. "Per motorkoerier? Nou, die is niet van ons", zo reageert hij.
Wat het bedrijf gaat doen met de medewerkers die het niet mag ontslaan, weet hij nog niet. "We lezen alle beslissingen eerst goed door."
Beslissingen over de resterende 59 verwachtte het CWI deze en komende week uit te sturen. Waarschijnlijk zijn de eerste vijftig beslissingen die waarin betrokkenen geen bezwaren maakten tegen de ontslagaanvraag. In eerdere gesprekken met het CWI bleek dat over die aanvragen als eerste is beslist.
 
Gijs Hillenius

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-13T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.