Twee voorzitters gezocht voor brancheorganisaties

Dik Eykel is afgetreden als voorzitter van Fenit. Naar een opvolger wordt gezocht. Volgens Fenit liep de termijn af en heeft het aftreden niets te maken met de onlangs in het leven geroepen Vereniging voor Informatietechnologie- en Communicatietechnologie Nederland.

Eykel bekleedde het Fenit-voorzitterschap twee jaar als betaalde deeltijdfunctie. Hij werd speciaal van buiten de IT-sector aangetrokken om als 'neutraal persoon' de fusie tussen Cosso en Vifka Informatica te begeleiden. Een nieuwe termijn als voorzitter sluit hij uit. Fenit heeft nu behoefte aan een voorzitter uit de branche zelf", deelt hij mee.
De nieuwe Vereniging voor Informatie- en Communicatietechnologie zoekt al negen maanden vruchteloos naar een voorzitter. Directeur Joost Struijk wil niet aangeven waarom het zo moeizaam gaat. De vereniging, die sinds 24 juni formeel bestaat, fungeert als paraplu voor drie brancheorganisaties: Fenit, Vifka Telecommunicatie en Vifka Office Products, Systems and Services (OPS). Deze verenigingen behouden vooralsnog hun bureau en bestuur. Bij Vifka Telecommunications is Mark Hoevers de secretaris en C. Pannekoek de voorzitter. Vifka OPS heeft als secretaris mw. M. Ruys en als voorzitter J. Elderhorst. Bij Fenit is Sylvia Roelofs directeur en Henk Broeders waarnemend voorzitter. In het bestuur van de nieuwe ICT-vereniging nemen vijf vertegenwoordigers van de drie brancheorganisaties zitting. Joo st Struijk verwacht dat de invulling ervan in september gereed komt. De positie van Sylvia Roelofs in de nieuwe constellatie is nog onduidelijk. "Geen idee," aldus Struijk daarover. Gevraagd of dat niet vreemd is, zegt hij: "Het is nog niet aan de orde geweest." RS

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-09-05T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.