Grote Computable Essay-prijs

AMSTERDAM - Het beroep van automatiseerder is de afgelopen decennia sterk veranderd. Dit is mede het gevolg van de opmars van velerlei soorten standaard hard- en software.Waren automatiseerders vroeger hooggeschoolde magiërs die nog nooit eerder vertoonde kunsten lieten zien, tegenwoordig is veel van deze glans van het beroep van automatiseerder verdwenen.

Om de discussie over de ontwikkeling van het beroep op een hoger plan te brengen organiseert Computable een essay-wedstrijd met als naam: 'Professie zoekt toekomst, op zoek naar de toegevoegde waarde van IT'ers'. De hoofdprijs bedraagt � 3000, de tweede en derde prijs respectievelijk � 2000 en � 1000. Om studenten te stimuleren hun gedachten over de automatiseerder van morgen op papier te zetten is een speciale studentenprijs van � 2000 in gesteld.
Het essay moet draaien om vragen als: is de IT'er van de toekomst niet meer dan een passieve uitvoerder van prefab-oplossingen? Reiken zijn professionele ontplooiingsmogelijkheden verder dan de levensduur van het pakket waarin hij is gespecialiseerd? Maakt intrinsieke, creatieve automatiseringskennis plaats voor de vaardigheid pakketten goed te kunnen vergelijken en selecteren? Zal de rol van intermediaire partijen als systeemhuizen en consultants hierdoor in gewicht verder toe- of afnemen?
Ook het algemeen management aan de gebruikerszijde ziet zich met nieuwe vragen geconfronteerd; hetzelfde geldt voor onze nationale IT-branche. Daarbij staan vragen op de agenda als: is het beoordelen, selecteren van kant-en-klare IT-produkten een kern-competentie van gebruikers of is het beter om hiervoor strategische expertise in te huren en binnen de eigen organisatie te volstaan met een bescheiden aantal automatiseerders voor onderhoud en ondersteuning? En welke rol is daarbij weggelegd voor onze eigen Nederlandse IT-industrie?
Inzendingen met een maximale omvang van 2000 woorden kunnen tot uiterlijk 1 oktober worden ingezonden. Vraag echter eerst een deelnameformulier aan bij Gerda Mouw, redactie Computable, telefoon 020 - 4875413, fax 020 - 4875726, of e-mail: redcompu@col.vnu.com. MP

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-09-06T00:00:00.000Z Mark Plekker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.