Ton Pannekoek verlaat Compaq

Vertrekkend directeur: 'ontslagronde weinig gevolgen in Nederland'

Vertrekkend directeur Ton Pannekoek verwacht dat de wereldwijde ontslagronde binnen Compaq, waarbij ongeveer achtduizend banen verdwijnen, geen gevolgen zal hebben voor de Nederlandse verkoopmaatschappij van het bedrijf. De directeur van Compaq Nederland zei dit tijdens een toelichting op zijn onverwachte vertrek.

Officieel zal het bedrijf de consequenties van de door topman Michael Capellas aangekondigde sanering voor de Nederlandse afdeling pas op 1 oktober bekendmaken. Op die dag zal de huidige Nederlands directeur na een dienstverband van bijna dertien jaar zijn functie neerleggen. De 50-jarige Pannekoek heeft dit deze week bekendgemaakt. Erik van der Meijden (39), lid van het Nederlands directieteam als verantwoordelijke voor de verkoop aan grote klanten, is zijn opvolger.
Pannekoek zegt de beslissing over zijn vertrek voor de zomer te hebben genomen. "De overnames van Tandem en Digital zijn zo goed als afgerond en we liggen in lijn met de reorganisatie van het moederbedrijf. Compaq staat aan een nieuw beginpunt. Dan vind ik het na twaalfeneenhalf jaar een goed moment om te stoppen."

Geen druk

Volgens Pannekoek is er op hem geen enkele druk uitgeoefend om terug te treden. De beslissing is puur persoonlijk. Zoals bekend lag de Nederlands directeur in de clinch met het algemeen management, dat kiest voor directe verkoop van de producten. "Wij hebben in Nederland al directe contacten met de grote klanten en we halen in dit gedeelte van de markt een belangrijk deel van onze omzet." Pannekoek acht de discussie nu gesloten.
Het vertrek laat Pannekoek niet onberoerd. "We zijn met twee mensen begonnen en inmiddels is Compaq uitgegroeid tot een enorm bedrijf. We hebben een aantal moeilijke periodes meegemaakt, maar ook veel hoogtepunten." De integratie van Tandem en Digital noemt de vertrekkend directeur een "leerzaam proces, dat relatief goed en zonder ruzie is volbracht."
Ton Pannekoek blijft in ieder geval tot februari volgend jaar verbonden aan Compaq om zijn opvolger in te werken. Van der Meijden neemt wel op 1 oktober het roer over. De bedrijfskundige is sinds 1989 in dienst van Compaq en werkte voordien bij Andersen Consulting.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-09-10T00:00:00.000Z Michiel Couzy