Ordina-medewerkers worden leraar

Een kleine dertig medewerkers van het Utrechtse IT-bedrijf Ordina gaan de komende weken mogelijk lesgeven op middelbare scholen. Dit meldt het NRC Handelsblad. Het bedrijf wil met het aanbieden van haar eigen medewerkers het lerarentekort helpen tegen te gaan. Het is voor het eerst dat een bedrijf op deze manier het personeel uitleent aan scholen.

In een eerste proef worden de medewerkers ingezet als leraren in de informatica, wiskunde en economie. De twaalf scholen waar zij les gaan geven bevinden zich in Den Haag, Zoetermeer, Gouda en Utrecht. De scholen betalen hiervoor een kleine vergoeding.
Ordina komt niet uit pure liefdadigheid met het initiatief. Directeur Tom Rodrigues stelt dat het tonen van maatschappelijke betrokkenheid goed is voor het imago van het bedrijf. "Maatschappelijk ondernemen is big business." Rodrigues verwacht dat de mogelijkheid om een dag per week of een paar weken per jaar lesgeven, helpt bij het binden van personeel. Het biedt medewerkers tevens de kans om zich te oefenen in presenteren en het spreken voor een groep.
De deelnemende scholen zijn enthousiast over het aanbod. De nood is zo hoog dat ze er graag voor kiezen onbevoegd personeel voor de klas te zetten. Voor leerlingen kan het interessant zijn direct te horen hoe de zaken in het bedrijfsleven aan toe gaan.  GH

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-08T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.