'Arbeidsmarkt trekt voorzichtig aan'

Fusies en overnames stuwen vraag naar erp-specialisten op

De arbeidsmarkt voor ict'ers verbetert iets. Grote ict-dienstverleners als Atos Origin, Logica CMG en BT Syntegra zoeken elk honderden nieuwe krachten, en ook kleinere ict-bedrijven zijn op zoek naar ervaren medewerkers. "Maar we blijven voorzichtig."

Tussen alle vacatures vallen vooral die voor SAP-specialisten op. "Er speelt veel op erp-gebied", zegt Jacqueline Terpstra, marketing directeur bij Atos Origin. Bedrijven die bezig zijn met overnames en fusies willen volgens haar naast de financiële- ook de productieomgevingen goed op elkaar aansluiten. Dat vertaalt zich in een stijgende vraag naar ict'ers met kennis van SAP, Siebel en Oracle. "Het aantal bankzitters is bij ons nog nooit zo laag geweest. We willen meer medewerkers voorhanden hebben."
Ook Jan-Willem Wienbelt van SAP-consultant Ctac merkt een oplevende vraag naar erp-adviseurs. "Het is geen forse verbetering, maar er is werk voorhanden, en we houden ook rekening met nieuwe opdrachten."
Het is voor de kleine specialist lastig concurreren met de grote dienstverleners, erkent Wienbelt. Ook dit bedrijf zoekt vooral ervaren krachten. "Onze consultants moeten breed inzetbaar zijn en kennis hebben van meerdere SAP-modules. Dat maakt het werk interessanter."

Trainees welkom

"SAP-consultants zochten wij zelfs op het grootste dieptepunt", zegt Nanne Bos, woordvoerder voor Logica CMG. Dat bedrijf zoekt naast erp-consultants ook schoolverlaters. "Dat is een lange termijn investering; we houden er rekening mee dat er over een tijdje weer een tekort aan ict'ers ontstaat."
"Het is belangrijk om van onderaf de instroom te bevorderen", vindt ook Joyce van Leeuwen, woordvoerster van ict-dienstverlener Sogeti. "Trainees zijn dus welkom."
Personeelsverloop is een derde reden voor het zoeken naar nieuwe collega's, melden Atos Origin, Logica CMG en Sogeti. Specialisten zochten de afgelopen jaren hun heil bij bedrijven of begonnen voor zichzelf, vertelt Wienbelt.
De behoefte aan ontwikkelaars en internetprogrammeurs stijgt ook. Zo zoekt internetbedrijf Macaw dit jaar zo'n vijftig nieuwe medewerkers. Dat is zowel voor bestaande klussen als voor opdrachten die het bedrijf verwacht binnen te halen. De reacties stromen nog niet binnen, zegt Saskia Knuijt, assistent personeelszaken. "Dat komt vermoedelijk door de vakantieperiode. In mei en juni kregen we meer reacties."< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-08-27T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.