Lespakket tegen RSI bij kinderen

Twee ergotherapeuten hebben een methode ontwikkeld die moet voorkomen dat jonge kinderen RSI krijgen. De methode leert kinderen in vijf lessen een goede ergonomische houding aan te nemen.

Steeds vaker treft RSI, ofwel de muisarm, ook kinderen. De leeftijd waarop kinderen achter de PC kruipen, daalt: in Nederland leren kinderen al in groep 1 en 2 met de computer werken. Het RSI-centrum in Utrecht constateert echter een tekort aan aandacht voor de preventie van gezondheidsproblemen bij kinderen door computergebruik. De aandoening kan goeddeels voorkomen worden door onder meer een goede lichaamshouding.
Het aanleren van deze goede gewoonten zou moeten aanvangen zodra iemand voor het eerst met een computer gaat werken, zo stelt het centrum. "Jonge kinderen ontwikkelen gewoonten die zij hun hele leven zullen toepassen. Zij zouden dus de doelgroep van preventie van RSI moeten zijn."
Tot nog toe ontbrak het aan geschikte methoden. Met het lespakket, getiteld 'Muisje Max wil geen muisarm' vullen ergotherapeuten Janneke van Druten en Dorrit Jansen deze leemte op. Het is bestemd voor kinderen uit groep 2 van de basisschool.
Leerkrachten van basisscholen die het pakket uitprobeerden, zagen de houding van de kinderen verbeteren. Het pakket wordt gratis gedistribueerd door het RSI-centrum.  GH

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-01T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.