Multinationals in trek bij Europese IT-student

Sun, IBM, Microsoft, Intel en Hewlett-Packard zijn bij Europese IT-studenten de populairste bedrijven. Dit blijkt uit een onderzoek dat het Zweedse bureau Universum verrichtte onder IT-studenten in het laatste jaar van hun studie.

Grote multinationals blijken zeer gewild onder de studenten. Eén vijfde van de toekomstige IT'ers werkt het liefst bij een buitenlandse multinational of een groot nationaal bedrijf . Iets minder dan een vijfde kiest voor het eigen bedrijf. Eén tiende kiest voor een start-up of een multinationale onderneming op eigen bodem. Minder dan één op de honderd van de IT'ers wil volgens het onderzoek werken voor een politieke organisatie. Non-profitorganisaties zijn helemaal uit de gratie bij jonge IT'ers. Geen enkele student gaf te kennen daarbij te willen werken.
De ranglijstjes zijn samengesteld op basis van de antwoorden van 176 IT-studenten. Aan het volledige onderzoek namen 4200 studenten deel, verbonden aan 63 Universiteiten en hogescholen in Zwitserland, Noorwegen en alle landen van de Europese Unie behalve Portugal. De resultaten van dit volledige Europese onderzoek, waar ook de voorkeuren van andere studenten bij betrokken zijn, worden in september gepubliceerd.
De verschillende Europese opleiding laten zich lastig vergelijken, vindt onderzoekster Astrid van den Brink, in Stockholm werkzaam voor Universum. De onderzoekers, die in ieder deelnemend land een eigen onderzoek lieten uitvoeren, kozen in ieder land de beste opleidingen waarbij een universitaire graad te halen is. "Een Franse Ecole staat hoger aangeschreven dan een universiteit. Ook de Noorse en Zweedse handelsscholen hebben een betere naam."   GH
 
Bedrijven Top 5
 
1. Sun (9%).
 
2. IBM (8%).
 
3. Microsoft (7%).
 
4. Hewlett-Packard (5%)
 
5. Intel (5%).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-25T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.