Microsoft verliest rechtszaak

Een elf-koppige jury van het Ninth Circuit Court of Appeals heeft eind juli bepaald dat Microsoft honderden tijdelijke krachten moet laten delen in pensioen- en aandelenrechten. Een lange juridische strijd, aangespannen door ruim vierduizend contractmedewerkers, ging hieraan vooraf. Al in oktober vorig jaar kreeg de softwarefirma in Redmond te horen dat contractwerkers konden meeprofiteren van bestaande programma's op gebied van personeelsbeleid. In hoger beroep is dit nu bevestigd.

De uitspraak kan grote financiële implicaties hebben. Naar schatting heeft Microsoft in de Verenigde Staten enkele tienduizenden tijdelijke medewerkers in dienst, bijvoorbeeld secretaresses of werknemers van zogenaamde customer-call centres. Microsoft heeft nog niet besloten of men bij het Supreme Court in hoger beroep gaat.
Volgens een woordvoerder van Microsoft Benelux heeft de uitspraak geen invloed op werknemers in Nederland. Medewerkers van call centres zijn hier in dienst van externe bedrijven. Bovendien is Microsoft Benelux gebonden aan Nederlandse wetgeving die het verbiedt werknemers langer dan een jaar op contractbasis in dienst te hebben. Er werken in totaal slechts tien tijdelijke krachten bij de Nederlandse vestiging van Microsoft. SJ

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-08-15T00:00:00.000Z Stan de Jong
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.