Kroonprins IBM benoemd

IBM heeft Samuel J. Palmisano (48) benoemd tot president en chief operating officer. Daarmee versterkt Big Blue de indruk dat Palmisano de gedoodverfde opvolger is van de 58-jarige topman Louis Gerstner.

De huidige chairman en chief executive officer heeft meermalen gezegd in ieder geval tot zijn zestigste te willen aanblijven. Palmisano heeft zijn sporen verdiend in het opbouwen van de wereldwijde dienstentak van IBM. Ook heeft hij de verkoop van zware servers uit het slop gehaald.
Behalve Palmisano benoemde IBM John M. Thompson (57) tot vice chairman en hoofd technologie en strategie. Thompson was hoofd van de softwaretak. Beide heren zijn echte IBM-veteranen: Palmisano werkt sinds 1973 bij de automatiseringsreus, terwijl Thompson al vanaf 1966 aan IBM verbonden is. Het is voor het eerst sinds het aantreden van Gerstner zeven jaar geleden dat er IBM'ers op de topposities terechtkomen. Analisten zien dat als een teken dat het wisselvallig presterende IBM daarmee in de top meer voeling met de dagelijkse gang van zaken wil krijgen.  RS

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-28T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.