Compaq plukt nieuwe ceo uit eigen gelederen

Compaq heeft zijn eigen operationeel directeur Michael Capellas benoemd tot nieuwe president en ceo. Deze relatief onbekende man start zijn leiderschap met inspanningen om het bedrijf meer te richten op directe verkoop.

De 44-jarige Capellas was de afgelopen zeven weken vervangend operationeel directeur (coo) bij het bedrijf en vervulde daarvoor onder meer de functie van informatie-directeur (cio). Tot augustus vorig jaar werkte hij bij Oracle. De nieuwe Compaq-leider heeft zichzelf voor zijn eerste taak een deadline gesteld: hij onthult vóór 15 augustus een strategie voor een herstructurering waarbij ook kritisch gekeken wordt naar de productlijnen. Een volledige revisie acht hij niet noodzakelijk.

Directer

Het bedrijf wil middels de directe verkoop zijn marktpositie verdedigen tegen concurrenten als Dell. "De directe verkoop maakt nu 15 procent uit van onze totale PC-verkoop. Dat moet eind dit jaar op 25 procent liggen en verder stijgen naar 40 procent", aldus de kersverse president. Analisten uiten hun twijfels over de keuze voor Capellas en zijn vermogen grote veranderingen door te voeren in het bedrijf. De nieuwe man zal zich vrij snel moeten bewijzen als kundig en inspirerend leider.  JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-30T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.