Hogeschool Deventer start post-hbo 'e-business'

De avondhbo Hogeschool Hanzesteden in Deventer begint met een post-hbo-opleiding "e-business". De opleiding is voornamelijk bedoeld voor degenen die reeds een hbo-diploma behaald hebben en zich willen specialiseren in elektronisch zakendoen. In september 2001 zal de hogeschool een volledige driejarige e-business hbo-opleiding bieden.

De eenjarige hbo staat ook open voor studenten zonder afgeronde hogere beroepsopleiding, meldt collegevoorzitter van de hogeschool Evert Jan Deelstra. Deze krijgen bij het slagen voor de e-businessschool geen hbo-diploma maar een certificaat van de hogeschool. Volgens Deelstra is de belangstelling voor de opleiding groot; volgend jaar begint de avond-hbo daarom als eerste een volledige opleiding.
De opleiding is opgezet in samenwerking met werving- opleidingsbureau Novis. Aan de opleiding werken bedrijven mee als NCR, Compendium en Achmea. De docenten hebben zowel leservaring als kennis van de bedrijfspraktijk.
Er is plaats voor ongeveer twintig studenten. Volgens Egbert van Bel van Novis is het aantal studenten met opzet laag gehouden. Zo worden de subgroepjes tijdens de cursus niet te groot.

Zakendoen

Ook de Hogeschool van Utrecht komt per september met initiatieven op het vlak van het elektronisch zakendoen. De hbo stelt studenten Informatica- en Technische Bedrijfskunde in staat een cursus te volgen die is verzorgd door gastdocenten van Cap Gemini Ernst & Young met ervaring op het gebied van e-business.
Het studieonderdeel kan ook worden gevolgd door medewerkers van Cap en van de hogeschool zelf. Studenten gaan onderzoek uitvoeren samen met medewerkers van Cap, kunnen kiezen om stage lopen of afstudeeropdrachten voor het bedrijf doen.
De hogeschool en het IT-bedrijf werken al langer samen; zo voert een groep studenten nu marktonderzoek uit voor Cap. Met de opleiding moet de samenwerking de komende jaren structureler worden. Het hbo wil met de samenwerking de aansluiting op het bedrijfsleven verbeteren. Het IT-bedrijf hoopt dat meer studenten gaan kiezen voor een loopbaan in de IT-sector.   GH

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-14T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.