Babylonische zoektocht in IT-land

Vanuit Edinburgh zoekt wervingsconsulente Sylvia Jongejan al bijna een jaar naar Duitssprekende IT'ers voor Nederlandse softwarebedrijven. Ze kreeg er tot nog toe slechts één te pakken: een Brit die in Duitsland studeerde.

Volgens Jongejan is de Nederlandse vraag naar Duitssprekende IT'ers duidelijk groter dan bijvoorbeeld de vraag naar Franstaligen. Zo speurt zij voor zes van haar Nederlandse klanten sinds augustus binnen en buiten de Europese Unie naar een kleine twintig IT'ers die het Duits beheersen. "Voor nieuwe klanten begin ik er niet aan, die moet ik teleurstellen." De bedrijven zitten verlegen om allerlei Duitstalige medewerkers, van helpdeskmedewerkers tot softwarespecialisten.
De gevonden Engelse kandidaat sprak weliswaar Duits, maar bezit niet de gevraagde IT-kennis. Gelukkig was de kandidaat zeer gemotiveerd: "Het bedrijf leidt hem daarom zelf op."
Jongejan weet niet goed hoe nog aan andere kandidaten te komen. De advertenties en het netwerken hadden onvoldoende resultaat: "Het maakt met niet uit waar ze vandaan komen. Als ze Duits spreken, vind ik het best."   GH

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-30T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.