CNV presenteert Employability-meter

Dienstenbond CNV heeft een Employability-meter ontwikkeld. Voorzitter Dirk Swagerman lanceerde het instrument op het tweejaarlijkse congres van zijn bond in Noordwijkerhout. "Vakbonden moeten niet denken vanuit het defensief, of de bedreigingen van employability, maar vanuit de kansen en mogelijkheden die het werknemers biedt", aldus Swagerman.

De meter is ontwikkeld in samenwerking met het Economisch Instituut voor het midden- en kleinbedrijf en CNV Onderzoek en Ontwikkeling. Het instrument legt het beleid van de werkgever naast de ervaringen van de medewerkers. De werknemer kan door middel van een vragenlijst zijn inzetbaarheid toetsen. Deze lijst houdt werknemers een spiegel voor met vragen als: Heb ik nog groeimogelijkheden? Hoe lang geleden heb ik mijn laatste cursus gevolgd? Verder wordt het beleid van het bedrijf tegen het licht gehouden. Met name de mogelijkheden die de onderneming aan werknemers biedt om hun inzetbaarheid op peil te houden, spelen hierbij een belangrijke rol.
Dienstenbond CNV heeft tevens het service-bureau Kans opgezet. Werknemers kunnen hier adviezen inwinnen over employability en hun loopbaan. "Een nieuwe vorm van dienstverlening aan onze leden, waarvan we verwachten dat er behoefte aan bestaat", verklaarde Swagerman.  MC
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-06-19T00:00:00.000Z Michiel Couzy
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.