Jaar 2000-probleem van het NGI

Net als veel andere automatiseerders heeft het Nederlands Genootschap voor Informatica een 'jaar 2000'-probleem. Als het zo doorgaat is het de vraag of het genootschap de eeuwwisseling zal meemaken. Vergrijzing en afkalving van het ledenbestand teisteren het NGI.

'Be good and tell it' luidde het adagium van menig NGI-bestuur de afgelopen jaren. Alleen staken leden en bestuur elkaar op de ledenvergaderingen vervolgens spaken in het wiel, omdat men het oneens is over de vraag hoe en aan wie dan vertelt moet worden dat het NGI een club is waar je bij moet horen.
Inmiddels is een complete generatie automatiseerders op de arbeidsmarkt verschenen die merken dat ze hun beroep ook uitstekend kunnen uitoefenen zonder lid te zijn van de beroepsvereniging. IT'ers bij wie de mond open valt van verbijstering wanneer een lid van de oude garde met veel gevoel voor detail uitlegt waarom bijvoorbeeld VRI en NGI twee verschillende werelden zijn en dat dit maar goed is ook.
Op de discussiepagina van deze week (pag. 31) gaat Hein van Steenis in op de vraag hoe het nu verder moet. Misschien wordt het tijd voor een initiatief à la Bart de Graaff. Hij stapte met zijn BOOS (Bart Omroep Organisatie Stichting) uit het vastgelopen omroepbestel. Met zijn onconventionele stap zal hij waarschijnlijk voldoende mensen achter zich weten te krijgen om een omroepvergunning in de wacht te slepen. Waar blijft de Bart Boos onder informatici?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-02-28T00:00:00.000Z Mark Plekker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.