Werkdruk, salariëring en goed werkgeversschap (Mark Plekker)

De loopbaanpagina (p.9) van Computable staat deze week bol van het nieuws over de arbeidsmarkt in de IT-sector. Steekwoorden zijn goed werkgeverschap, krapte op de arbeidsmarkt, stress en salariëring.

Al een aantal jaren staat de arbeidsmarkt voor automatiseerders zwaar onder druk. Langs creatieve wegen proberen gebruikers en leveranciers van IT de kweekvijver met automatiseerders te vullen. Van een salarisexplosie is echter geen sprake. Het poldermodel lijkt het fundament onder de sociaal-economische structuur van de IT-sector te vormen.
Vakbondsvertegenwoordigers van CNV en FNV luiden echter de noodklok: stress dreigt zijn tol te eisen in de automatisering.
Het is jammer dat dergelijke uitlatingen niet gestaafd (kunnen) worden aan de hand van recent onderzoek. Nu blijft het steken bij geklaag in de marge. Het CNV geeft overigens aan dat wanneer werkgevers niets tegen stress doen de wal het schip vanzelf keert. Immers, een goede werkgever koestert zijn personeel uit angst dat ze binnen de kortste keren omzien naar een betrekking elders. De voortekenen zijn bemoedigend: parttime werk is iets waar ook IT-werkgevers langzaam maar zeker aan toe durven te geven, zo constateren de vakbonden. Hoewel de organisatiegraad in de automatisering laag is en de instelling van veel IT'ers individualistisch, worden de arbeidsvoorwaarden steeds volwassener.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-02-06T00:00:00.000Z Mark Plekker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.