IT-practicum voor studenten opgezet

Om studenten uit het hoger onderwijs de nodige praktijkervaring te laten opdoen is het IT Practicum Nederland opgezet. Het is de bedoeling dat jaarlijks ongeveer zestig studenten daar hun afstudeer-opdracht kunnen uitvoeren.

Het IT Practicum is een initiatief van Hewlett-Packard, Microsoft, Syntegra en Telfort. Syntegra is het voormalige Rijnhaave, onlangs overgenomen door British Telecom. Dit laatste concern werkt met NS Telecom samen in Telfort. De vier 'sponsors' gaan een deel van hun R&D uitbesteden bij het IT Practicum. De studenten krijgen zo in hun afstudeerfase te maken met projecten die een reëel nut hebben. Bovendien zullen de studenten tijdens hun stageperiode cursussen volgen in het Syntegra Opleidingscentrum. Ze kunnen die korte opleidingen afsluiten met internationaal erkende certificaten zoals Microsoft Certified Professional (MCP).
Het Practicum kan worden gezien als een virtuele organisatie met fictieve doelstellingen. Wel is er een moderne IT-infrastructuur. Het bestuur wordt gevormd door de diverse instellingen voor hoger onderwijs en de vier 'sponsors'.
Het Practicum begint in februari. Tot juli van dit jaar draaien de opdrachten rond de toepassing van Internet en intranet bij bedrijfsprocessen. Alle opdrachten vormen onderdeel van een groter en reeds bestaand project. Daardoor levert de inspanning van de studenten een meetbaar resultaat op.
Overigens verschilt de 'virtuele organisatie' in geen enkel opzicht van een echt bedrijf. Zo beschikt het Practicum over eigen huisvesting. Een professioneel manager is met de leiding belast. De medewerkers zijn weliswaar allemaal stagiaires, maar hun taak en functie zijn volledig gelijk aan die in een normale onderneming. Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-01-17T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.