Aantal ict-vacatures blijft groeien

Het aantal vacatures in Nederland is opnieuw gestegen. Dat blijkt uit cijfers van de Monster Employment Index, de maandelijkse barometer voor de online arbeidsmarkt van Monsterboard.nl.

De index steeg over de maand maart voor de tweede maand op rij met tien punten naar een totaal van 136 punten. De groei deed zich voor in alle sectoren, maar was met name opvallend in ict, onderwijs en horeca. Van deze drie was de ict-sector wel degene met de minste groei. De sector kreeg er negen indexpunten bij over maart. De groei van het vacatureaanbod was het sterkst zichtbaar in de regio Midden/Oost. De maand daarvoor was dat nog de regio West/Randstad, maar die moest nu genoegen nemen met de laagste groei.

Niet alleen in Nederland gaat het goed met het aanbod van werk. In heel Europa neemt de werkgelegenheid toe. De totale Europese Index steeg met 1 punt tot een recordhoogte van 117 punten. Nederland deed het van de vijf landen waarin wordt gemeten verreweg het beste.

Monsterboard.nl is onderdeel van Monster, een online recruitmentorganisatie die in 1994 in de Verenigde Staten werd opgericht. Het bedrijf heeft 26 lokale websites in 24 landen over de hele wereld.

Op dit moment staan er op de Nederlandse site ongeveer veertigduizend vacatures.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-04-14T09:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.