Wat voor werk doe jij?

In de ict zijn er zo’n zestigduizend unieke titels. Wat doen al deze mensen? En niet onbelangrijk, wat verdienen ze? Computable stelt wekelijks een functie aan u voor. Arjan Vos (32) is senior system engineer.

Heb je een auto, gsm of laptop van je baas?

Pecoma verstrekt een lease-auto of een vergoeding voor het gebruik van eigen auto/vervoer. Ik heb voor het laatste (de Alternatieve Lease-auto regeling; ALA) gekozen. Gsm's worden alleen aan commerciële of managementfuncties verstrekt, dat zijn dan in principe Blackberries. Een laptop krijg je, wanneer je die voor het project nodig hebt; ik heb er al geruime tijd één in gebruik.

Hoe ben je er gekomen?

In 1996 ben ik na mijn mbo systeembeheer in de ict begonnen als helpdeskmedewerker, 2e lijns support. Door de jaren heen heb ik bij diverse detacheringbedrijven de nodige certificaten gehaald, waaronder MCSE. In 2001 ben ik begonnen aan een deeltijd hbo-opleiding, hts technische bedrijfskunde; die heb ik eind vorig jaar met succes afgerond. Inmiddels ben ik dus werkzaam op seniorniveau en bezig de overstap te maken naar meer coördinatie en aansturing, als projectleider.

Wat houdt je baan in?

Dat is afhankelijk van de klant, waar ik voor Pecoma op project kom. Ik heb gefunctioneerd als backoffice engineer, voor het opzetten en upgraden van een Veritas BackupExec infrastructuur. Door mijn SQL-specialisatie heb ik bij een grote bank hun SQL-Server omgeving in kaart gebracht. Voor een groot telecombedrijf was ik DBA/Field Engineer. Mijn laatste klus was weer voor een bank waar ik de laptopencryptie heb geïmplementeerd, na een voorstel voor productselectie en het opleveren van een implementatievoorstel.

Hoe ziet je dag eruit?

Tot nu toe heb ik bij alle klanten projectwerkzaamheden gedaan, dus een afgestemd resultaat binnen een bepaalde tijd klaren. Ik begin meestal (erg) vroeg, neem de e-mail door en kijk of er nog belangrijke zaken zijn binnengekomen. Vervolgens ga ik aan de slag met mijn werkzaamheden, overleg zo nodig met collega's en/of leveranciers. De meeste tijd breng ik toch wel achter mijn pc (MS-Word) door.

Wat vind je het leukste aan je baan?

Ik ben nog steeds erg tevreden over detachering. Je kunt in korte tijd veel ervaring opdoen op hele brede terreinen en eigenlijk zelf grotendeels de steilheid van je groeicurve bepalen. Wanneer je bereid bent om je in te zetten voor je bedrijf, ik ben bijvoorbeeld secretaris van de (C)OR, is het onzin dat je weinig binding met je echte werkgever hebt. Je moet ook zelf (tijd) investeren door geregeld op kantoor langs te gaan en bijeenkomsten bij te willen wonen!

Wat is minder leuk?

Het is elke keer weer afwachten wat je reistijden zijn, omdat je niet vlak bij je werk kunt gaan wonen. We hebben met ons trouwen gekozen voor een centrale ligging - we wonen in Woerden - en dat is erg gunstig gebleken. Om toch ‘s avonds op tijd thuis te kunnen zijn , begin ik dan ook meestal maar vroeg, zodat ik zoveel mogelijk files kan vermijden.

Welke carrièreplannen heb je?

Mijn hbo-opleiding wil ik gebruiken om makkelijker hoger op te komen. Vanuit de techniek wil ik doorgroeien naar aansturing, projectmanagement. Over een jaar of tien hoop ik zo als interim project/program/ict manager ingezet te kunnen worden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-09-08T00:00:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.