‘Plannen worden werkelijkheid’

Wat voor werk doe jij?

In de ict zijn er zo’n zestigduizend unieke titels. Zo bleek uit onderzoek van het Britse bureau Marketing Improvement (MI) vorig jaar. Wat doen al deze mensen? En niet onbelangrijk, wat verdienen ze? Computable stelt wekelijks een it-functie aan u voor. Ali Sassi (30) is projectmanager.

Auto, gsm of laptop

Ik heb een auto, gsm en laptop van de zaak.


Opleiding en vorige functies

De Caesar Groep is mijn eerste werkgever. Ik ben afgestudeerd in 1997 vanuit mijn hbo-BI opleiding bij de Caesar Groep. Na mijn afstuderen ben ik in dienst gekomen als junior applicatieontwikkelaar. In 1998 ben ik applicatieontwikkelaar geworden en in 2000 systeemontwikkelaar. In de tussentijd heb ik de nodige cursussen gevolgd op mijn vakgebied en op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. In 2004 ben ik systeemontwerper geworden en daarna in 2005 technisch consultant. In deze periode was de Caesar Groep bezig met het veranderen van hun strategie, waar ik vanaf dag een bij betrokken ben geweest. Zo heb ik een cursus van een week, 4x4 TOC (theory of constraints), mogen volgen in het buitenland. En ben ik betrokken geweest bij de eerste TimeValue-projecten van Caesar (gegarandeerd op tijd opgeleverde projecten met rendement voor de klant), welke een groot succes bleken. Hierna was ik toe aan een andere stap in mijn carrière. Ik ben toen via een CLP (Caesar leadership program) opgeklommen naar projectmanager, wat ik nu zo’n twee jaar doe.


Functieomschrijving

Analyse en exploitatie van ict-oplossingen als product. De werkzaamheden bestaan uit het ondersteunen van sales, door middel van consultancy en de ontwikkeling van verkoopondersteunend materiaal en het waarborgen van kennis in de interne organisatie. Verder werkzaamheden zijn: organiseren en als spreker optreden op klantdagen, actief op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de ict, ‘proof of concepts’ bij klanten uitvoeren en klantbezoeken afleggen.


Het leukste aan je baan

Het afwisselende aspect tussen mens en techniek en ook de tripjes die ik naar het buitenland voor mijn baan moet maken.

Het toepassen van de TOC methode binnen TimeValue-projecten was ook erg leerzaam voor mij. Dit is toen vertaald naar een nieuwe bedrijfsstrategie voor Caesar naar projecten toe. Zo heb ik de eerste twee TimeValue-projecten mee mogen maken. Ik ben er dus vanaf het begin bij betrokken geweest en ik vond het erg leuk om te zien dat de plannen die gemaakt werden werkelijkheid zijn geworden.

Minder leuk

Ik kom uit Lelystad en moet elke dag in de file staan. In 1997 toen ik begon bij Caesar was dit geen probleem, maar in ongeveer tien jaar is het Nederlandse wegennet echt aan het dichtslippen en dat merk ik.

Carrièreplanning

In de toekomst zou ik meer willen meedenken over het beleid en de visie van Caesar. En ik zou medewerkers meer willen kunnen begeleiden. Bij Caesar heet een dergelijke functie expertise manager.

Op dit moment ben ik al geleidelijk bezig richting deze functie te groeien en heb ik zeven medewerkers onder me voor begeleiding. Dit houdt in dat je bijvoorbeeld afstudeerders begeleidt met verschillende zaken, zoals het schrijven van een plan van aanpak en het beantwoorden van alle vragen die ze hebben op functioneel gebied, maar ook over arbeidsvoorwaarden. Tevens heb ik het afgelopen jaar heel veel sollicitatiegesprekken gevoerd met mogelijke nieuwe medewerkers.


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-11-03T00:00:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.