Deeltijdwerken is belangrijk voor vrouwen, mannen kiezen voor salaris

Blijven of vertrekken?

Elke dag om 5 uur thuis of een goed salaris. Het zijn redenen om bij een bedrijf te blijven. Vooral vrouwen hechten veel waarde aan parttime werken, terwijl mannen de grootte van een bedrijf een belangrijke reden vinden. Computable vroeg aan ict’ers welke arbeidsvoorwaarden voor hen belangrijk zijn om te blijven of juist te vertrekken.

Eigen koers

"Mijn huidige werkgever zorgt voor uitdagende projecten en ik heb leuke en goede collega's om me heen. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Ik heb besloten om per 1 februari voor mezelf te beginnen. Beginnend als freelancer, maar met als doel een it- bedrijf(je) op te zetten. Op die manier kan ik nog meer mijn eigen koers uitstippelen en zelf de snelheid bepalen."

Ruben Giaccotto, senior consultant, 27 jaar

Geen negen tot vijf mentaliteit

"Mijn werktijden zijn flexibel, geen 9 tot 5 mentaliteit, maar dan wel beiden kanten op: dus als het bedrijf het uitkomt ben ik er buiten de werktijden, maar als het mij uitkomt ben ik er niet binnen die werktijden. Ook de locatie maakt dat schuiven met werktijden niet zo'n issue is."

Marianne IJff, projectmanager, 38 jaar

Samen postzegels plakken

"Ik werk al meer dan 6 jaar bij NedSecure, maar heb ook drie kinderen van 2, 4 en 7 jaar. Doordat ik thuis kan werken op een SSL VPN verbinding en flexibel kan omgaan met mijn werktijden is het gelukkig mogelijk om een fulltime job en een gezin te combineren. Gelukkig maar, want ik heb het er als productmanager ontzettend naar mijn zin! Mijn oudste dochter helpt zelfs wel eens met postzegels plakken en mailings, dan hebben we grote lol."

Barbara Oosterveld, productmanager, 37 jaar

Dicht bij bron

"Bij Microsoft krijg ik een enorme kick doordat ik dicht bij de bron van de nieuwe technologieën zit (letterlijk, we gaan minimaal één keer per jaar naar Redmond voor de interne TechEd). Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan mijn persoonlijke ontwikkeling en zijn de arbeidsvoorwaarden uitstekend. Bovendien kom ik als Microsoft-vertegenwoordiger bij de grootste klanten en werk ik in erg boeiende trajecten. Als enige nadeel zie ik de reistijd. Maar omdat ik echt op consultancybasis werk, is het vaak mogelijk om deels thuis te werken en afspraken op een ander tijdstip dan 9 uur 's ochtends te maken."

Deyan Lazarov, development consultant, Microsoft Services, 32 jaar

Voldoening

"Ik ben gestart als trainer, personal coach en consultant binnen Capgemini Academy (onze opleidingstak). In deze rol zet ik mijn praktijkkennis en vaardigheden van projectmanagement, consultancy, management en communicatie in om anderen (zowel intern als extern) effectiever te laten worden. Daarbij zie ik dagelijks cursisten die zich als mens en medewerker ontwikkelen. En dat geeft me heel veel voldoening. Per 1 januari aanstaande ga ik overigens parttime werken, zodat ik meer tijd met mijn gezin kan doorbrengen. Ook daar wordt niet moeilijk over gedaan. Kortom, ik ben een zeer tevreden mens!"

Marco Buschman, trainer, personal coach, consultant, 39 jaar

Voor geen goud missen

"Sinds mijn aantreden anderhalf jaar geleden hebben we het bedrijf geherpositioneerd. Deze hele operatie heeft veel gevolgen gehad voor het accountmanagement, de interne organisatie en de manier waarop wij als QnAp iT werken. De komende maanden hopen we de vruchten te kunnen plukken van de herpositionering en dat wil ik, als aanstichter van het geheel, voor geen goud missen. Blijven zitten dus!"

Johan Notenboom, managing director QnAp iT, 35 jaar

Eigen baas

"De eerste 8 jaar na mijn afstuderen heb ik fulltime en in loondienst gewerkt, bij verschillende organisaties en vaak op een uur reisafstand. Toen de kinderen kwamen ben ik begonnen met een eigen bedrijf vanuit huis, waarbij ik voornamelijk webapplicaties bouw. Hierdoor ben ik beter in staat om mijn eigen tijd in te delen en ben ik altijd in de buurt als er iets is met de kinderen. Werkte ik eerder van 8:00 tot 17:00, nu zijn dat geen vaste tijden meer, maar ook vaak 's avonds en in het weekend. Nadeel is wel dat privé en zakelijk erg door elkaar gaat lopen. Wellicht dat ik in de nabije toekomst kantoorruimte ga huren, ook in verband met uitbreiding van het bedrijf, waardoor privé en zakelijk meer gescheiden zullen worden. Het eigen baas zijn en de huidige vrijheid in tijdsbesteding bevalt mij heel goed, dus ik zal niet zo snel meer voor iets anders kiezen."

Wendy Oude Nijeweme-d'Hollosy, zelfstandig ondernemer Ilca Media, 39 jaar

Uitdaging

"Ik ben erg tevreden met mijn keuze voor LogicaCMG. Het is een plezierig en open bedrijf. Op dit moment volg ik een masterclass om mijn vakkennis verder te verdiepen. Daarna zal ik ingezet worden op een aantal innovatieve en uitdagende projecten. De afwisseling van projecten lijkt mij erg leerzaam en boeiend. In mijn geval zal ik op projecten worden ingezet voor de sector Public (overheid). LogicaCMG is al een tijd nauw betrokken bij Galileo, een groot project in deze sector voor een Europees locatiebepalingssyteem."

Ing. Jochem Davids, consultant, 22 jaar

Blijven of vertrekken?

Redenen om te blijven

Redenen om te veranderen

Redenen om te blijven

Redenen om te veranderen

Redenen om te blijven

Redenen om te veranderen

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-01-09T13:21:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.