Do.IT begint 2007 in nieuw gebouw

Nieuw jaar, schone lei. De ict-organisatie Do.IT begint het nieuwe jaar in een nieuw pand en de verhuizing is goed verlopen.

Met de fusie van de scholenorganisaties SAVO, Noordzee Onderwijs Groep en OVO in het vooruitzicht, komen de onderwijsondersteunende diensten van de scholen alvast bij elkaar te zitten in een nieuw pand. De verhuizing vond plaats in de kerstvakantie. De periode van voorbereidingen was kort, namelijk drie weken. De verbouwing in het nieuwe gebouw werd geregeld door een projectmanager. De ict-infrastructuur kwam voor rekening van Do.IT, onder leiding van hoofd ICT Jeroen Kuijk.

Probleemloos

Tot grote opluchting van Kuijk verliep de verhuizing bijna probleemloos. “Eigenlijk is er maar op drie punten iets misgegaan,” zegt hij. Zo werden computers ingepakt door de verhuizers en in de doos op de kamers gezet. “Wij waren in de veronderstelling dat er was afgesproken dat de computers door de verhuizers op de bureaus geplaatst zouden worden”. Gevolg is dat nog niet alle computers uit de doos zijn gehaald. “We hebben nog niet alle computers gevonden”.

Een ander probleem was dat de netwerkleverancier niet kon inloggen op de dsl-router. Hierdoor kon het ip-adres niet naar de nieuwe locatie worden omgezet. Inmiddels is dit probleem ook opgelost. Verder sneuvelde er tijdens de verhuizing een server. “Op deze server stond Exact-software geïnstalleerd, die we nog maar even gebruiken want 10 januari wordt een nieuwe Exact-database in gebruik genomen. We hebben het nu opgelost door er een andere voeding in te plaatsen”. Na de verhuizing verandert ook de organisatiestructuur van Do.IT. Kuijk zal zich bezig houden met de operationele ict. De mensen die bezig zijn met SharePoint zullen geen verantwoording meer aan hem afleggen.

NOG/OVO Haarlem Do.IT

Do.IT kwam tot stand na een fusie tussen de ict-afdelingen van OVO Haarlem en de Noordzee Onderwijs Groep (NOG). De intentie is dat per 1 januari ook SAVO zich aansluit. De scholen geven les aan leerlingen van het vmbo, de havo, het vwo, het gymnasium en verschillende vormen van speciaal onderwijs. Do.IT ondersteunt 13.000 leerlingen en 1500 tot 2000 mensen personeel. In totaal zijn er 34 locaties.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-01-12T00:00:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.