‘Eigenlijk heb ik tot nu toe alleen maar positieve ervaringen’

Gezocht ict’er (v/v)

In de ict werken weinig vrouwen. Toch zijn ze er wel te vinden. Computable stelt vrouwen in de ict aan je voor. Deze week Siu Mey Wong.

Welke functie heb je?

Ik ben junior applicatie ontwikkelaar bij ict-dienstverlener Caesar Groep in Utrecht. Ik ontwikkel applicaties met de technieken BizTalk en .Net C# voor Caesars expertisecentrum Microsoft. Ik werk bij verschillende klanten via detacheringopdrachten en projecten. Op dit zit ik op twee grote projecten waarbij BizTalk gebruikt wordt voor de integratie met bestaande systemen.


Hoe ben je er gekomen?

In 2001 ben ik met de opleiding informatica aan de Hogeschool Rotterdam begonnen. Na vier jaar heb ik die studie afgerond. In 2005 ben ik afgestudeerd. Daarna ben ik door de Caesar Groep benaderd. Ik kreeg een aanbod voor een opleiding van twee maanden voor .Net specialist. Na deze opleiding ben ik als junior applicatie ontwikkelaar begonnen. Inmiddels zit ik al vijf jaar in de ict (inclusief mijn studiejaren) en ben ik al een jaar werkzaam bij Caesar Groep.


Wat is het leukste aan je baan?

Vooral de afwisselende opdrachten vind ik erg leuk. Ik krijg hierdoor veel te maken met verschillende situaties en klanten die allemaal hun eigen projectaanpak hebben. Het werken met verschillende technieken om een probleem op te lossen vind ik erg interessant.

Werken bij de Caesar Groep bevalt mij erg goed. Ik vind het een leuk bedrijf met gezellige collega’s. Ik kan bij iedereen aankloppen als ik hulp nodig heb bij technische vragen. De arbeidsvoorwaarden en doorgroeimogelijkheden zijn ook goed. Mijn belangstelling ligt op dit moment vooral op technisch gebied. Mijn volgende stap is het doorgroeien naar applicatieontwikkelaar. Verder heb ik ook mee mogen werken aan ‘de specialiteit’ van de Caesar Groep: ‘TimeValue’. Dit zijn gegarandeerd op tijd opgeleverde ict-projecten met aantoonbare waarde voor de klant. Indien het project te laat wordt opgeleverd, betaalt de Caesar Groep de klant een deel van de projectprijs terug. Dat was dus best spannend. Het was erg leerzaam en interessant om te zien hoe belangrijk het is om een goede planning te maken en de scope te managen. Er komt natuurlijk veel meer bij kijken om zoiets te kunnen garanderen. Ict-projecten gegarandeerd op tijd opleveren, is echt uniek in de ict-wereld!

Wat merk je als vrouw van de ict als mannenwereld?

Het is een apart gevoel om als een van de weinige vrouwen binnen een mannenwereld te werken. Toch word je als zodanig gewaardeerd en goed geholpen door de mannelijke collega’s en daar kan je soms je voordeel uithalen. Ik denk dat mannen het misschien leuker vinden om mij te helpen, omdat ik een van de weinige vrouwen ben. Eigenlijk heb ik tot nu toe alleen maar positieve ervaringen gehad.Hoe kunnen er meer vrouwen in de ict komen?

De ict wordt nog altijd gezien als een heel technische wereld en dat kan vrouwen afschrikken. Voornamelijk mannen zitten in de ict en voornamelijk vrouwen werken bijvoorbeeld in de zorg. Ik denk dat ict veel breder getrokken kan worden dan alleen de programmeer- of softwareontwikkelingkant. Binnen de ict kan je bijvoorbeeld ook tester worden of in projectmanagement terechtkomen. Het hoeft dus niet altijd heel technisch te zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-02-02T00:00:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.