Wervingscampagne Qurius succesvol

Bergbeklimmer Ronald Naar helpt automatiseerder Qurius bij het werven en selecteren van nieuwe werknemers. De eerste reacties op de vacatures zijn volgens Qurius veelbelovend.

Mark van Kemenade, directeur van Qurius: “De kwaliteit van de reacties is hoger dan in het verleden. We hadden eerder anderssoortige acties en kregen wel honderden reacties, maar die waren van mindere kwaliteit als bij deze actie.” Momenteel inventariseert de automatiseerder de reacties en selecteert de mensen die worden uitgenodigd op de eerste selectiedag in Nieuwegein. “Er zijn ook mensen die hebben aangegeven op de datum van de selectiedag niet te kunnen of niet aan deze actie mee te willen doen. Die volgen de normale selectieprocedure.”

Qurius koos voor deze manier van selecteren omdat het bedrijf wilde opvallen in de krappe arbeidsmarkt. “Deze wervingsmethode heeft wel een meerwaarde. We hebben wat meer tijd om een beeld van de mensen te krijgen”, zegt van Kemenade. Ook Naar is enthousiast over de actie van Qurius. “Ik word veel gevraagd voor presentaties, maar dan kom ik een keer langs en ga weer. Nu kan ik in het traject een positieve, actieve rol spelen.”


Tocht met sneeuwschoenen

In Frankrijk staat onder andere een tocht met sneeuwschoenen (rackets) door de sneeuw op het programma. “Tijdens de dagen in de Alpen kun je goed zien hoe mensen persoonlijk en in een team functioneren”, zegt Naar. Hij heeft ervaring met hoe groepen in moeilijke omstandigheden functioneren en zal de deelnemers ook op de proef stellen. “Je weet hoe het is met it-projecten. Alles moest gisteren klaar. De stress kun je goed simuleren”.

De kandidaten slapen samen in een berghut en maken daar ook verder kennis met Qurius. Dat gebeurt aan de hand van presentaties. Ook Naar geeft een presentatie over wat nodig is om de top te halen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-02-25T00:00:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.