‘Geen werkdag ziet er hetzelfde uit’

In de ict zijn er zo’n zestigduizend unieke titels. Zo bleek uit onderzoek van het Britse bureau Marketing Improvement (MI) vorig jaar. Wat doen al deze mensen? En niet onbelangrijk, wat verdienen ze? Computable stelt wekelijks een it-functie aan u voor. Monique van de Waarsenburg (27) is functioneel applicatiebeheerder.

Auto, gsm of laptop

Ik heb een leaseauto, gsm en laptop van Perfect for People. Ook mijn deeltijdopleiding Informatica aan de Hogeschool Utrecht wordt vergoed door mijn werkgever.


(Voor)opleiding

Na de havo ben ik elektrotechniek gaan studeren aan de Hogeschool van Heerlen. Deze technische opleiding heb ik niet afgemaakt, omdat er te weinig aandacht werd besteed aan het programmeren van systemen. Ik heb toen besloten om te gaan werken en een deeltijdopleiding HBO Informatica te volgen. Mijn eerste werkgever was ICTopus in Geleen/Eindhoven, waar ik zo’n 1,5 jaar heb gewerkt. Bij deze organisatie heb ik mijn eerste SAP-opleiding gevolgd. Hierna heb ik een tijdje gewerkt als SAP-programmeur bij ECI in Vianen. ECI ging reorganiseren en alle tijdelijke contracten werden niet verlengd. Toen ben ik in de buurt van mijn woonplaats (Utrecht) op zoek gegaan naar een organisatie die op SAP gebaseerde oplossingen ontwikkelt, implementeert en beheert. Op internet ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met Perfect for People. Ik heb toen gereageerd op de vacature junior SAP-consultant. Het kennismakingsgesprek was plezierig. Ik had direct een goede indruk van mijn nieuwe functie, de organisatie en de mensen die er werken. In januari 2005 ben ik begonnen binnen de beheerafdeling (Managed Services), en ik werk er nog elke dag met veel plezier.


Functieomschrijving

De beheerafdeling van Perfect for People houdt zich bezig met het beheren van SAP-klantsystemen. We doen dit ‘op afstand (remote)’ vanuit ons kantoor in Nieuwegein, maar we hebben ook regelmatig overleg bij de klant. De belangrijkste beheeronderdelen waar ik me op richt zijn: operational support en change management. Operational support omvat alle processen die zich richten op het beschikbaar houden van de functionaliteiten binnen het systeem voor eindgebruikers. Change Management is gericht op het aanpassen en uitbreiden van deze functionaliteiten, om te komen tot een betere ondersteuning van de bedrijfsprocessen. Mijn specialisatiegebieden binnen SAP zijn ontwikkeltaal ABAP en business bntelligence.


Dagindeling

Geen werkdag binnen Perfect for People ziet er hetzelfde uit. Er zijn wel terugkomende werkzaamheden te noemen. Ik hou me bezig met klantaanvragen over incidenten en changes binnen het klantsysteem. Incidenten zijn kleine problemen die kunnen optreden in het systeem. Deze incidenten lossen we direct op. Changes zijn verzoeken voor functionaliteituitbreidingen of aanpassingen. Voor het uitvoeren van een change vindt er nauw overleg met de klant plaats. Belangrijk is om de specifieke klantbehoeften te achterhalen én het in kaart brengen van de benodigde tijd en het budget voor het uitvoeren van de change. Ook kunnen klanten met vragen telefonisch contact opnemen met onze helpdesk. Zij worden dan direct door ons te woord gestaan.


Het leukste aan je baan

Het leukste aan mijn werk vind ik de afwisseling, de klantcontacten, de vrijheid voor het nemen van initiatieven én de fijne samenwerking met mijn collega’s.


Minder leuk

Minder leuk aan mijn werk vind ik de administratieve afhandeling bij het verwerken van de incidenten en changes. Maar ja, dat hoort er natuurlijk wel gewoon bij.


Carrièreplannen

Mijn plannen voor de nabije toekomst zijn het halen van mijn HBO-diploma Informatica en SAP-certificaat voor ABAP. Daarnaast zou ik binnen Perfect for People willen doorgroeien naar de rol van senior applicatie beheerder.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-04-13T12:54:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.