Wat voor werk doe jij?

‘De flexibiliteit is prettig’

In de ict bestaan zo’n zestigduizend unieke titels, zo bleek uit onderzoek van het Britse bureau Marketing Improvement (MI) vorig jaar. Wat doen al deze mensen? En niet onbelangrijk, wat verdienen ze? Computable stelt om de week een it-functie aan u voor. Remco Geerts (34) is security specialist.

Heb je een auto, gsm of laptop van de baas?

Ik heb een Volkswagen Passat, gsm, BlackBerry en laptop van BT in gebruik. Daarnaast is de laptop uitgerust met onze software MobileXpress die het mogelijk maakt om op verschillende manieren verbinding te maken met het bedrijfsnetwerk waardoor ik thuis (of in een hotel, vliegveld, et cetera) kan werken alsof ik op kantoor zit.


Hoe ben je er gekomen?

In 1997 afgestudeerd aan de HTS Arnhem in de richting Industriële Automatisering als stroming binnen Electrotechniek. Na 2,5 jaar een functie te hebben gehad als sales engineer bij een bedrijf in Zevenaar dat gespecialiseerd is in datacommunicatie- en interfacetechnieken, vond ik het tijd voor een nieuwe uitdaging. Deze functie was vooral intern gericht. De nieuwe baan vond ik als account manager bij een bedrijf in Arnhem dat gespecialiseerd is in cryptografische oplossingen. Hier maakte ik kennis met het vak informatiebeveiliging en besloot ik ook mijn kennis hierin te gaan verbreden door een masters-opleiding in security (Master of Security in IT - MSIT) te volgen aan de TU/e (tegenwoordig Tias). Na ruim 4 jaar heb ik vervolgens de overstap gemaakt naar Syntegra als sales consultant security. Door de integratie van BT en Syntegra en de lancering van de Benelux Security Practice ontstond er voor mij een geweldige uitdaging als security consultant die perfect aansloot op de MSIT-studie die ik net afgerond had en de ervaring die ik inmiddels had opgedaan bij Syntegra.


Wat houdt je baan in?

Ontwikkelen van security proposities en deze introduceren binnen de BT organisatie.

Ondersteunen van de account managers bij het positioneren van BT als managed security provider bij de klanten van BT. Het afgelopen jaar ben ik vooral druk geweest met grote deals waar BT naast de traditionele WAN-diensten ook gevraagd werd om managed security services te leveren (onder andere van Philips).Hoe ziet je dag eruit?

Mijn dag begint bij voorkeur (afhankelijk van de afspraken die dag) met het naar school brengen van mijn oudste dochter van vier. Vervolgens rijd ik naar de betreffende afspraak bij klanten, het kantoor in Amsterdam of werk ik vanuit mijn kantoor thuis. Op kantoor bestaat de dag voornamelijk uit het afstemmen met collega’s binnen de eigen afdeling en met de projectteams waarin ik betrokken ben . Thuis besteed ik de tijd voornamelijk aan werk waarbij een goede concentratie nodig is, zoals het uitwerken van rapporten. Doordat er binnen BT geen 9-tot-5-cultuur heerst en grote projecten altijd scherpe deadlines hebben is het altijd de vraag hoe laat de dag zal eindigen.


Wat vind je het leukste aan je baan?

Mijn interesse in informatiebeveiliging is erg breed: van organisatorische aspecten waaronder business continuity en compliancy tot technische aspecten wat betreft netwerkbeveiliging. BT biedt mij de mogelijkheid om enerzijds ervaring op te bouwen op aansprekende grote projecten en anderzijds geeft de wereldwijde security practice de mogelijkheid kennis en ervaring te delen met honderden internationale collega’s. Ook de flexibiliteit die BT biedt vind ik prettig. Zo kan ik een goede balans vinden tussen werk en privé.


Wat is minder leuk?

Minder leuke kanten zitten wat mij betreft voornamelijk in het steeds meer toenemende aantal files in en rond Amsterdam waardoor mijn reistijd van één uur nog wel eens verdubbeld wordt.


Welke carrièreplannen heb je?

We zijn nog niet zo lang geleden gestart met onze Security Practice Benelux en ik heb binnen mijn huidige functie nog voldoende ruimte om bij te leren en te groeien. Zodra onze practice verder groeit zou ik het ambiëren om een leidende rol te krijgen voor het gedeelte managed security services van ons portfolio.

Wat verdient een security specialist?

Gemiddelde jaarbeloning: 53.090 euro

Gemiddeld jaarsalaris: 40.912 euro

Auto van de zaak: 47 procent

Laptop van de zaak: 71 procent

Mobiele telefoon van het bedrijf: 88 procent

Gemiddelde leeftijd: 30-34 jaar

Gemiddelde totale werkervaring: 10 jaar

Studeerde: Elektrotechniek (2 procent)

Vorige functie: Teamleider (12 procent)

Gegevens: onderzoeksbureau De Breed & Partners


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-05-10T14:50:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.