Jan Vink, Boekhandels Groep Nederland

is door Computable-lezers genomineerd voor de Computable Award CIO van het jaar 2007.

Jan Vink ontvangt deze nominatie voor zijn visie als directeur ICT bij een grote boekhandelsonderneming. Hij kreeg landelijke bekendheid met de RFID-proef bij het filiaal in Almere.

Jan Vink (46) is sinds juni 2000 directeur ICT bij de Boekhandels Groep Nederland (BGN). Hij heeft een bedrijfskundige achtergrond en ruim 16 jaar ervaring binnen de automatisering. Voor BGN was hij werkzaam bij DHL (Deutsche Post) in diverse (inter)nationale ICT-managementfuncties. Vink is onder meer verantwoordelijk voor de implementatie van RFID binnen de Boekhandels Groep Nederland. De snellere afhandeling van leveringen en verkopen moet de kosten verlagen en de omzet verhogen doordat beter kan worden voldaan aan de vraag van klanten. Heeft recent voor het RFID Item level project de RFID Visionary Award gewonnen, de Torex Retail ICT Year Award en is in de laatste ronde van de ComputerWorld IT award in de VS.

Meer informatie: Uitgebreide rfid proef in Almeerse boekshop succesvol
Besteld boek in Almere belt zelf met klant

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Jan Vink is binnen de interne organisatie zeer klantgericht, weet de materie om te zetten naar een doelmatigere aanpak in het commercie bedrijf waarin hij werkt. Tevens is hij alert op vooruitstrevende innovatieve ontwikkelingen binnen de branche en weet die op een dusdanige wijze te implementeren waardoor zijn eigen bedrijf de concurrentie telkenmalen voorbij streeftt.

Jan Vink weet zijn medewerkers te motiveren en schuwt geen komische acties of opmerkingen.

Jan Vink is een man die zijn op innovatie gerichte toekomst visie uitstekend weet te vertalen naar heldere en praktisch gerichte oplossingen voor de werkvloer. Hij doet dit met veel enthousiasme en gedrevenheid vooral veel humor. Voor Jan vink is het evident dat innovatie niet alleen kosten zal besparen maar vooral extra "business" genereren zal. Naast visie, gedrevenheid en resultaatsgerichtheid, heeft hij ook altijd oog voor de collega's in het team, de medewerkers die met de oplossingen gaan werken voor de klanten die systemen gaan gebruiken.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-01-01T09:55:00.000Z Xander Hoose