‘Starters blijken in trek te zijn’

Naam: Klaas de Boer
Leeftijd: 25 jaar
Vooropleiding: Informatiekunde
Eerste bedrijf: kiest tussen twee bedrijven

Ik heb mijn cv op Monsterboard gezet. Maar na één dag heb ik het er weer afgehaald, omdat het te druk werd. Ik kreeg namelijk veertien reacties op mijn cv en het was 23 keer bekeken. Blijkbaar zijn starters in trek.

Ik moet nu kiezen tussen twee werkgevers. Beide werkgevers heb ik via een recruitmentbureau leren kennen. Het zijn eigenlijk dezelfde soort functies, namelijk juniorfuncties met doorgroeimogelijkheden naar consultancy. Dat is ook wat ik ongeveer wilde. Ik wilde niet coderen, maar met klanten aan de slag. Maar ik heb niet nagedacht over de sector. Vaak kun je bij bedrijven toch voor meerdere sectoren aan de slag.

De twee werkgevers zijn allebei kleine spelers. Dat vind ik leuk, want dan zie je wat meer facetten van het geheel. Ik moet ze nog vergelijken, maar het gevoel dat ik bij ze krijg zal uiteindelijk de doorslag geven. Niet de auto die ik krijg.

Ik wist wel dat de markt erg krap is. En ik heb daar ook rekening mee gehouden. Ik ken wel mensen die in de mooie beloftes zijn ingestonken. Daarom heb ik me bewust rustig georiënteerd.”

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-09-07T00:00:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.