‘Een speeltuin voor een ict'er'

Korosh Hashemi haalde het certificaat Citrix Certified Adminitor (CCA) for Presentation Server

Bijblijven is het toverwoord voor de ict'er. Dat kan met opleidingen en cursussen. Maar waarom kies je voor welk certificaat? Korosh Hashemi haalde het certificaat Citrx Certified Administrator (CCA) for Presentation Server.

Waarom dit certificaat?
Citrix is de toekomst. Bij mijn werkgever (naam bedrijf mag om veiligheidredenen niet bekend worden gemaakt red.) doen we veel met Citrix. Ik werk er al zo'n tweeënhalf jaar mee, maar wilde ook leren hoe het programma precies in elkaar steekt. Bovendien staat de cursus goed op mijn cv.

Heeft je werkgever het certificaat betaald?
Ja

Hoe ziet de opleiding eruit?
Je moet van te voren weten waar je het over hebt. Daardoor moest ik, voordat ik aan de cursus kon beginnen, online een test maken. Toen ik deze test goed had afgerond kon ik deelnemen aan de cursus Citrix Presentation Server 4.5 Administration. Die duurt vijf dagen en bevat veel oefeningen. Het examen duurt twee uur. Je moet 68 procent goed hebben, wil je je Citrix Certified Administrator kunnen noemen.
Als je dit certificaat gehaald hebt, kun je verder met andere CCA-certificeringen. Een richting gaat over Password Manager, een andere over Access Gateway. Ik heb dat niet gedaan, want op mijn werk gebruiken ze deze onderdelen niet.

Wat heb je geleerd?
Je leert alles over het installeren en beheren van Citrix Servers, de samenhang met bestaande omgevingen, het publiceren van applicaties, configuratie en ondersteuning van verschillende soorten clients, printen en security. Je krijgt praktische tips, bijvoorbeeld over printen.

Wat vond je lastig aan de opleiding?
Ik vond niets lastig. Als je weet waar je het over hebt, is het absoluut te doen.

Wat viel mee?
Het is een erg leuke cursus. Het is anders dan de implementatie van een Active Directory, dat is saai. Dit is voor een ict'er echt heel leuk. Je kunt vanalles doen. Het is een speeltuin.

Heb je bewust voor Qwise gekozen als opleider?
Qwise is één van de grootste Citrix-specialisten in Nederland. Daarom heb ik de cursus daar gevolgd. Bovendien had ik er al eerder cursussen gedaan en ik had er goede ervaringen mee.

Wat heb je aan het certificaat gehad?
Op mijn werk ben ik de Citrix-man. Het geeft me aanzien.

Welk certificaat wil je nog gaan behalen?
Ik ben nog bezig met het certificaat voor Cisco Certified Network Professional (CCNP). Daar moet ik nog één examen in doen. Ik ga geen Citrix-certificaten meer halen. En ook het ceritificaat voor Microsoft Certified System Engineer (MCSE) heb ik gehaald.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-01-21T15:31:00.000Z Rian van Heur


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.