Van judo naar ICT op loopbaanevenement

Ict'ers op zoek naar een baan, konden op het Spits Nobiles CareerEvent kennismaken met potentiële werkgevers. In de Jaarbeurs Utrecht deden ict-bedrijven allemaal hard hun best werkzoekenden naar hun stand te lokken.

Jean Verhasselt uit het Limburgse Meerssen loopt met een sticker van arbeidsbemiddelaar Brunel op zijn jas over het ict plaza van het Spits Nobiles CareerEvent in de Jaarbeurs Utrecht. "Nee, ik ben niet van Brunel", lacht hij. "Ik heb die sticker van ze gekregen." Jean is op zoek naar een leuke fulltime baan in de ict. Hoewel hij zich sinds zijn zesde voor topsport judo en de Olympische Spelen ging, richt hij zich vanaf nu volledig op het vinden van leuk werk in de ict.

"Ik weet nog niet precies wat ik wil, want ik ben tot nu toe altijd bezig geweest met topsport. Ik ben judoka en had vanaf mijn zesde de droom om naar de Olympische Spelen te gaan", vertelt Verhasselt. Een blessure, die twee jaar geleden opspeelde, gooide roet in het eten. Er zat los bot in zijn elleboog, waardoor die niet meer goed scharnierde. "Ik heb twee operaties gehad en ben het afgelopen jaar bezig geweest met revalideren. Doordat ik er twee jaar uit heb gelegen, mis ik nu net de aansluiting met de top. Dat zet je toch aan het denken. Ik heb daarom besloten dat ik voor zekerheid ga en een baan zoek. Ik ben 24, dus kan nog alle kanten op, maar het was wel een moeilijke keuze."

Masseuse

Verhasselt heeft technische bedrijfskunde gedaan en kijkt daarom bij alle stands op het ict plaza wat de standhouders te bieden hebben. De bedrijven op het ict plaza kijken op hun beurt vooral naar de kleur van zijn plastic tasje. Iedere bezoeker van de beurs krijgt bij binnenkomst een plastic tas vol informatie over zijn of haar interessegebied. Jeans interesse ligt bij techniek en ict, verraadt het blauwe tasje dat hij in zijn hand heeft. Handig voor de beursdeelnemers die zo precies kunnen zien met welke bezoekers ze een praatje moeten aanknopen.

Om zo veel mogelijk bezoekers te trekken, hebben de standhouders allerlei lokmiddelen ingezet. Bij ict-dienstverlener Sylis Nederland kunnen werkzoekenden golfen op de Wii en bij dienstverlener Valori staat een chef-kok lekkere hapjes te maken. Detacheerder Unacle verleidt bezoekers met een stoelmassage van masseuse Lorraine. Volgens haar zitten de bezoekers die ze op haar kruk krijgt behoorlijk vast. "Ze zijn meer gestrest dan vroeger, dat merk ik wel. Jongeren moeten steeds meer keuzes maken."

Traineeship

De detacheerder waarvoor de masseuse werkt, is op zoek naar Unix- en Oracle-specialisten, de twee systemen waar het bedrijf zich op richt. Rob Strubbe zette het bedrijf vijf jaar geleden op en inmiddels werken er 32 mensen. Omdat bijna niemand als specialist voor de nichemarkt waar Unacle zich op richt door school wordt afgeleverd, biedt de werkgever starters een traineeship. "Sinds vorig jaar leiden wij mensen intern op", vertelt Strubbe. "We geven een tweejarig contract en in die twee jaar halen deelnemers certificaten en doen ze ervaring op bij klanten. Na die twee jaar kunnen ze bij ons blijven werken of onze klanten bieden ze een baan aan."

Verhasselt ziet een traineeship wel zitten. Een combinatie van leren en werken past het beste bij hem. "Ik heb mijn bachelor gehaald terwijl ik iedere dag trainde en dat ging prima, dus ik wil graag een master doen, maar wel in combinatie met werk. Ik heb al veel leuke bedrijven gesproken en vind het lekker om me weer op één ding te kunnen richten", zegt hij. En zijn ervaringen uit de topsport neemt hij mee naar zijn nieuwe baan. "Judo heeft me zeker gevormd, ik ben bijvoorbeeld gewend aan strakke discipline. En ik heb in de sport heel mooie momenten gekend, maar ik ben ook voorbereid op verlies, dat kan ik makkelijk een plek geven. En dat is alleen maar mooi meegenomen in mijn nieuwe baan."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Vacatures bij Jaarbeurs

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-11-04T13:46:00.000Z Kim de Vries
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.