Werknemers over het vinden van een baan

‘Ik heb het goed voor elkaar op mijn leeftijd’

Suzanne Bouten (24) werkt als PR-coördinator Entertainment & Devices bij Microsoft. Zij vond haar baan ruim twee jaar geleden via vriendennetwerk Hyves.

"Ik zat in het laatste jaar van mijn studie Communicatiewetenschappen en wilde alvast wat werkervaring opdoen. Op Hyves zag ik een oproepje staan dat MCS, het PR-bureau van Microsoft, iemand zocht voor de PR voor de Xbox. Daar heb ik toen direct op gereageerd.

Na vier gesprekken met zowel MCS als Microsoft ben ik aangenomen. Toen ik begon, werkte ik één dag in de week bij het PR-bureau en vier dagen intern bij Microsoft, maar ik ben al snel fulltime bij Microsoft gaan werken.

De afdeling Entertainment & Devices houdt zich bezig met games en alles wat daarbij komt kijken. Ik onderhoud de contacten met de pers, verzorg perstrips en ondersteun het marketingteam. Ik vind het superleuk dat het werk heel gevarieerd en iedere dag anders is. Er is altijd wel een lancering van een nieuwe game om naartoe te werken of een evenement waar veel voor geregeld moet worden.

Microsoft geeft ons veel vrijheid. Als mijn moeder doordeweeks bij mij op bezoek komt in Amsterdam ga ik 's middags lekker met haar winkelen. Door ‘het nieuwe werken' kan ik die tijd 's avonds of op een andere dag inhalen. Ik vind dat ik het op mijn leeftijd goed voor elkaar heb met zo'n leuke functie. Dit is mijn eerste baan en het is natuurlijk super dat je dan zo terechtkomt!"

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Hallo Dochter Suzanne

Het is weer een mooi verhaal wat er over jou geschreven staat.
Daar mogen wij uit het limburgse land toch maar weer trots op zijn.

Lieve groetjes vanuit het thuisfront in Limburg.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-11-14T09:34:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.