Werknemers over het vinden van een baan

'Grijze haren zijn soms handig'

Herman Leijdesdorff (55) werkt bij ict-dienstverlener JSR. Als senior business consultant geeft hij klanten advies over ict-oplossingen. Hij vond zijn baan via het Talentlab van Microsoft.

"Nadat ik mijn studie Bouwkunde had afgerond, kwam ik in de automatisering terecht. In de jaren daarna heb ik van alles gedaan. Ik heb eerst bij de gemeente Rotterdam gewerkt, waar ik diverse ict-opleidingen volgde. Later kwam ik bij CapGemini terecht. Daar ben ik tien jaar gebleven.

Na een periode als zelfstandige gewerkt te hebben, kreeg ik meer behoefte aan structuur. Ik wilde weer bij een werkgever werken. Ik was ondertussen de vijftig gepasseerd en zag dat er in de ict-branche veel jonge mensen werkten. Daar hoorde ik niet echt meer bij en ik wist dus niet precies hoe ik een interessante baan kon vinden. Via via kwam ik toen terecht bij Microsofts Talentlab, een project waarbij ict'ers geworven worden voor Microsofts partners. Ik had een erg leuk gesprek met de directeur van JSR en op 1 mei 2008 ben ik bij het bedrijf in dienst getreden.

Ik voel me nu prettig in mijn rol als senior consultant. Ik kan goed overweg met mijn collega's. Die zijn veelal jonger dan ik, maar dat is geen probleem. In het begin vroeg ik me af of ze wel op me zaten te wachten, maar er is een mooi samenspel. Ik heb veel ervaring met de situaties en problemen waarmee onze klanten te maken hebben. Bovendien zijn een paar grijze haren soms best handig om door te dringen binnen grote organisaties."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-11-19T15:55:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.